Fatih Türkel;' Vatandaş indirim bekliyor'

Fatih Türkel;' Vatandaş indirim bekliyor'

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Fatih Türkel önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, COVID-19 salgını ile mücadele kapsamındaEPDK’nın doğalgaz ve elektrik faturaları ile ilgili yaptığı düzenleme ile ilgili eleştirilerini dile getirdi.

Yaptığı açıklamada, “Elektrik dağıtım firmaları yılardır sektörün kaymağını yemektedir, piyasa takas fiyatı üzerine %35 karla elektriği vatandaşa satıp zenginliklerine zenginlik katarken devlet 100 TL Faturadan %1 Enerji fonu, %5 Belediye Fonu, %2 TRT Payı, %18 KDV yani toplamda %26 kesinti yapmakta vatandaş 100 TL faturanın 26 TL’sini devlete 35 TL’ sini enerji dağıtım firmalarına vermeye devam etmiştir. Dünya ve ülkemiz Corona virüsü ile mücadele verirken birçok ülke bu kapsamda doğalgazı, elektriği ve suyu ücretsiz vereceğini açıklarken EPDK’nın yapmış olduğu açıklama tamamen vicdansızlıktır” dedi.

VATANDAŞ İNDİRİM BEKLİYOR


EPDK doğalgaz ve elektrikte ortalama fatura dönemine geçtiğini de dile getiren Fatih Türkel, “Hükümet evde kal demekte ama kimse vatandaşın evine götüreceği ekmeğin hesabını yapmamaktadır Artık herkesin elini taşın altına alini koyma zamanı geldi ve geçiyor. Hükümeti enerji faturaları ile ilgili gerekeni yapmaya davet ediyoruz” dedi.


Su kullanımlarında da indirime gidilmesinin elzem olduğunu anlatan Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, “Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e sesleniyoruz. CHP’li belediyeler suda %50 indirim yaptı, sokakta maske dağıtıyor, gıda kolileri dağıtıyor vatandaşına destek oluyor. Hepsi bir tarafa arkanızda müthiş bir iktidar desteği var. Bizim belediyelerimiz gibi İçişleri Bakanlığından baskı görmüyorsunuz, bizim belediyelerimiz gibi kredi almanıza hükümet tarafından engel çıkarılmıyor, bizim belediyelerimiz gibi İller bankası ödeneklerinize el koyulmuyor. Yaşam için olmazsa olmaz en temel ihtiyaç olan suya, tüccar zihniyetini bir tarafa bırakıp EN AZINDAN %50 İNDİRİM yapmanızı bekliyoruz, neden yapmıyorsunuz?” ifadelerini kullandı.