Samsunspor Nostalji Maç Videoları 1

Samsunspor Nostalji Maç Videoları 1

Lige verilen arada Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı bazı önemli maçların videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. İlk videomuz, 1988-89 sezonunda İstanbul'da oynanan Fenerbahçe maçına ait.

Korona virüs nedeniyle dünya çapında futbola ara verilmiş durumda.Samsunspor da bu nedenle maçlarını oynayamıyor. Biz de bu boşlukta, Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı maçların bazı videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Paylaşacağımız ilk görüntüler, 1988-89 sezonuna ait bir maç. İstanbul'da oynanan müsabakada Samsunspor'umuz Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalmıştı. Ancak bu maçın bazı önemli özellikleri var.

Bunlardan ilki, o sezonun Samsunspor'un devre arasında 20 Ocak kazasını geçirip futbolu ara vereceği sezon olması. Yani videoda seyrettiğimiz takım, kaza geçiren takımın bir parçası. Ayrıca o sezon, Fenerbahçe'nin 103 gol atarak Türkiye rekoru kırdığı ve şampiyon olduğu sezondu. Sarı-lacivertlilerin 100. golünü atan futbolcusu Turhan Sofuoğlu kendilerine hediye edilen otomobili kaza yardımı nedeniyle Samsunspor'a bağışlamıştı.

Ayrıca Fenerbahçe, o sezon ligde yalnızca bir mağlubiyet elde etmişti ve bütün takımlara içeride dışarıda epeyce gol atmıştı. İşte o Fenerbahçe'nin gol atamadığı tek takım yine Samsunspor olmuştu. İstanbul'da oynanan ve 0-0 biten müsabakada, video görüntülerinden de göreceğiniz üzere dönemin A Milli Takım kalecisi de olan kalecimiz Fatih Uraz harika bir performans sergiliyor.

Bunun dışında maçı ilginç kılan bir başka husus şu olmuş. Maçın sonlarına doğru geliştirdiğimiz bir atakta Erol Dinler ile bir gol buluyoruz fakat bu gol ofsayt gerekçesiyle sayılmıyor.

 

Görüntüyü durdurup seyrettiğimiz zaman Erol'un ofsaytta olmadığını ve nizami bir golümüzün verilmediğini görüyoruz.

Eğer VAR sistemi olsaydı Samsunspor o müsabakayı 1-0 kazanabilirdi. Şimdi sizi 10 Eylül 1988 günü oynanan maçın görüntüleri ile baş başa bırakıyoruz.

Haber: Ahmet Altürk