'Samsun'da bir süper bulaştırıcı var' demişti! Sosyal medyadan açıklama yaptı

 'Samsun'da bir süper bulaştırıcı var' demişti! Sosyal medyadan açıklama yaptı

Prof. Dr. Mustafa Çetiner'in geçtiğimiz günlerde, Samsun'da bir alışveriş merkezinde hamburgercide çalışan bir gencin, Umre'den gelen dedesinden kaptığı korona virüsünü onlarca kişiye bulaştırdığı iddiası, Samsun halkını paniğe sevk etmişti.

Geçiğimiz günlerde canlı yayında konuşanProf. Dr. Mustafa Çetiner, “Samsun bir süper bulaştırıcı var” şeklinde iddiada bulunmuştu.

Samsun'da büyük yankı bulan iddaiların üzerine Samsun Valisi Osman Kaymak konuya ilişkin yaptığı açıklamada;"İlimizde böyle bir durum yaşanmamıştır. Ülkemizin içinden geçtiği bu hassas dönemde lütfen resmi kurumlar tarafından yapılmayan açıklamalara itibar etmeyelim." açıklamasında bulunmuştu.

SAMSUN'DA SÜPER BULAŞTIRICI VAR MI?

Olayın ardından sosyal medya üzerindenSamsunlu bir vatandaşın,'' Hocam daha öncede yazmıştım ama cevap alamadım . Şu televizyonda açıkladığınız Samsun süper bulaştırıcı iddianız doğrumu . Bilgi verirseniz sevinirim . Tedirginiz burada'' sorusunu sordu.

Prof. Dr. Mustafa Çetiner ise sorunun üzerine çelişkili bir şekilde açıklama yaparak ;

''Bilerek yanıtlamıyorum. Ülkede vaka sayısı 9217 oldu. Samsun'da da var. Süper bulaştırıcı olsun veya olmasın, ne fark eder... Türkiye'nin her yerinde hasta var. Bilerek veya sehven veya yanlışlıkla söylesem ne fark eder. Yapılması gereken net; ne olur'' dedi.