Savaş Kiraz:'Dışarıda virüs, evde açlık öldürecek'

Savaş Kiraz:'Dışarıda virüs, evde açlık öldürecek'

Samsun Kuaförler Odası Başkanı Savaş Kiraz, önemli açıklamalarda bulundu.

Samsun Umum Kuaförler Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş Kiraz, ' Bu sürecçe esnaf mağdur oldu, devlet esnafa sahip çıksın' dedi.

DIŞARIDA VİRÜS, EVDE AÇLIK ÖLDÜRECEK

Savaş Kiraz açıklamasında; ''Vatandaşın evde kalması gerekir. Ama evde kalması için kafası rahat olması gerekir. Üyelerim arıyor, diyorlarki! "Böyle giderse! Dışarda virüs öldürülecek ama evde de açlık öldürecek. Ben iş yerimi yeni açtım, cebimde nakit para çok az, kredi kartım falan da yok. Kaç gün daha kapalı kalacağız belli değil. Ne olacak halimiz?" Evet ne olacak esnafımın hali? Bakın yine diyorum!EsnafınSGK vergi doğalgaz ve kredi, viza gibi tüm ödemelerini erteleyin. Zaten bu ödemeleri alamayacaksınız, ama en azından esnafada düşündüğünüzü göstererek esnafa moral verirsiniz. Esnafta bu ödemeleri kafasından atmış olur. Mağduriyetini bildiren esnafa en az 500 TL mutfak desteği verin'' açıklamasında bulundu.

DEVLET ESNAFA SAHİP ÇIKSIN

Kiraz; ''Suriyelilere 40 milyar dolar harcadık gerekirse 40 milyar dolar daha harcarız diyen, kanal İstanbulu projesini faliyete geçiren güçlü bir devlet esnafına da sahip çıkar. Ahi evran terbiyesi alan bu esnaf, binlerce yıl devlete sahip çıktı. Bir defa da Devlet esnafına sahip çıksın. Devletin gücü var. Olmasa suriyeli için 40 milyar dolar harcayıp gerekirse 40 milyar dolar daha harcarız der mi? Ülkenin orta direği olan, yüz yıllarca devletine milletine destek olan esnaf bugün bir Suriyeli kadar bir ilgiyi hak etmiyor mu? Devletin parası yoksa, aç kalırız yine devlete sahip çıkarız. Ama Devletin parası var. Var ki! Elin oğluna 40 milyar dolar daha harcarız diyor. O zaman kendi öz evladına da sahip çık. Eyyy Devleti yönetenler. Turkiyede 4.5 milyon SuriyeliyeyeDevlet 5 senedir cebinden baktı ve hala bakıyorda!!! Yaklaşık 2 milyon kendi esnafına mı 2 ay bakamıyor. Üstelik biz bize baksın da demiyoruz. Tüm ödemelerimizi öteleyin diyoruz.'' dedi.