2020 emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

2020 emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Emekli bayram ikramiyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında öne çekildi. Emekliye bayram ikramiyesi ile ilgili açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Peki 2020 Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman verilecek?

Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?Emekli maaşı ne kadar oldu? soruları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen hafta yaptığı açıklamaların ardından gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm dünyada etkisini gösteren ve Türkiye'de de hayatı olumsuz etkileyen coronavirüs salgınına karşı alınan tedbirleri açıkladı. Ekonomi tedbirleri arasında emeklilerle ilgili başlıklar dikkatleri çekiyor.

En düşük emekli maaşı yükseltilirken, emeklilerin bayram ikramiyeleri de öne çekildi. İşte Bayram ikramiyelerinin yatacağı tarih...

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesi için "Emeklilerin bayram ikramiyesini Nisan ayı başında ödüyoruz. Yine emeklilerimizin maaş promosyon ödemelerinin de, şubelere gitmelerine gerek kalmaksızın, doğrudan hesaplarına yatırılmasını sağlıyoruz" dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

En düşük emekli maaşında iyileştirme yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En düşük emekli maaşı, Ocak 2020'de yapılan zammın ardından 1258 lira ile 2000 sonrası SSK emeklilerinin olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşında iyileştirilme yapıldığını açıkladı. Erdoğan "En düşük emekli maaşını 1.500 liraya yükseltiyoruz" ifadelerini kullandı.