Yüksel Yıldırım Lig Radyo'ya Konuştu

Yüksel Yıldırım Lig Radyo'ya Konuştu

Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım Lig Radyo'da gerçekleşen Samsunspor özel yayınına telefonla katıldı.

Samsunspor Kulübü başkanıYüksel Yıldırım 'da Yetkin Etkin'in hazırlayıp sunduğu Samsunspor özel programına telefonla katılarak bazı açıklamalarda bulundu. Yüksel Yıldırım, öncelikle geçen sezondan başlayan süreci anlatarak bugünlere nasıl gelindiğini ifade etti.

Geçen sezon hakem hataları ve kendi futbol hatalarımız nedeniyle maalesef şampiyonluğun kaçtığını belirten Yıldırım, sonrasında kontrolü tamamen eline almak adına harekete geçtiğini ifade etti.

Sezona İrfan Buz hoca ile başladıklarını belirten Yıldırım, 6 galibiyet 4 beraberliğe rağmen İrfan Buz'un kendisini başarısız görmesi nedeniyle istifa ettiğini ve bunun üzerine hemen Türkiye'nin hem en önemli hocalarından birisi olan hem de Samsunspor'un kendi evladı olan Ertuğrul Sağlam ile görüştüğünü ve kendisini ikna ettiğini anlattı.
Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: Ertuğrul Hoca ile 5 yıllık bir sözleşme imzaladık. Bu Türkiye'de pek olan bir şey değil ama biz bir proje ortaya koyduk ve Ertuğrul hoca da hem bana hem projeye inandı. Üstelik Samsun ve Samsunsporlu geçmişi de gelmesinde etkili oldu. Takdir edersiniz ki, bu kariyerde bir hoca değil, 2 Lig, 1. Lig'de bile görev almaz ancak Ertuğrul hoca'nın gelişi ile birlikte çok doğru bir kadro mühendisliğine girdik. Hoca etkisini hemen gösterdi. Ara transferde doğru isimleri kadromuza kattık doğru isimlerle yol aldık. Böylece aslında güçlü olan takımımız daha güçlü bir hale geldi. Onunla birlikte çok güzel bir galibiyet serisi yakaladık. Şu an 12-12 yaptık. Hedefimiz 18/18 yaparak Türkiye rekorunu kırmak. Ayrıca Altınordu'nun 81 puan rekorunu da kırmak ve Bahattin'i gol kralı görmek istiyoruz.

Taraftarlarımız için söylenecek söz yok. Çok büyükler. 20-25 bin ortalamaya oynuyoruz. Samsunspor, Türkiye genelinde çok sevilen, gittiği her yerde saygı gören bir kulüp. Taraftarlarımızın büyüklüğünü biliyoruz ve inanıyorum ki, önümüzdeki yıllarda 20-25 binden 30 binlere çıkacağız. Biz bu sezonu düşünmüyoruz, bir an önce Birinci Lig'e çıkıp, oradan da hiç vakit kaybetmeden, doğru yabancı oyuncularla, doğru yerli oyuncularla takviye yaparak Süper Lig'e çıkmayı planlıyoruz. Çok profesyonel çalıştığımızı söyleyebilirim, her şeyimiz şeffaftır.

Vergi veriyoruz, devletle hiç bir işimiz yok, devletten bir beklentimiz yok. Türkiye'de örnek kulüp olma yolunda ilerliyoruz ve zaten amacımız da Atatürk'lü armayı Avrupa'ya taşımak ve Samsunspor'u Avrupa sahalarında mücadele ettirip, Türkiye'nin çok başarılı bir temsilcisi olarak göstermek. Samsunspor bunu yapabilecek potansiyele sahip, altyapı tesislerimizi yeniden kuruyoruz, çok yönlü çalışmalar yapıyoruz. Ben inanıyorum ki, 5 senelik planımız sonucunda Samsunspor, önce Süper Lig'e dönecek ardından Avrupa kupaları oynayacak ve nihayetinde de Süper Lig şampiyonu olacaktır. Mali tablomuz ve gidişatımız bu yönde. Sadece para ile iş yapmaya çalışmıyoruz. Çok iyi bir altyapı tesisi oluşturuyoruz. Belçika'nın Genk Kulübü ile işbirliği içerisindeyiz.

Önemli çalışmalar yapıyoruz. Ben Samsunspor için hayalleri olan bir insanım. İnanıyorum ki bu hayallerim gerçekleşecek. Taraftarımız çok güzel günler görecek. Samsunspor armasında Atatürk olan kulüptür.

O armanın yok olup gitmesine müsaade edemezdim. Bizim için çok önemli bu. Liglerin iptalini düşünmüyorum. Biz çok masraf yaptık, çok emek verdik. Şampiyon olmak üzereyiz. Hak ihlalimiz olacağını sanmıyorum ama olursa da gerekirse AİHM'e kadar taşırız.

Haber:Ahmet Altürk