Samsun'da yaşlılara evde kal çağrısı!

Samsun'da yaşlılara evde kal çağrısı!

Samsun'da korona virüsüne ilişkin alınan tedbirleri ve uyarıları, yaşlılar pek dikkate almayarak dışarı çıkmaya devam ediyor.

Devlet bir yandan, vatandaşlar bir yandan zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayın çağrısı yapıyor. Fakat Samsun'da hiç işi olmayan yaşlılar sokaklarda geziyor, banklarda oturuyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,korona virüs tehdidini anlatırken “65 yaş ve üstü vatandaşlarımız hele diyabet, kalp gibi hastalıkları varsa mümkün mertebe dışarı çıkmamalı. Gençler seyahat ederken daha dinamik olabilirler, hafif atlatabilirler ama bu dönemde bir yaşlıyla temasında veya kronik hastalığı olan, alt hastalığı olan vatandaşımızla temasında esas belirti onda başlar. Onun için yaşlılarımızı korumamız gerekiyor, bu son derece önemli. 65 yaş ve üstü vatandaşımızın aslında dışarı çıkmaması lazım. Hele risk grubuysa -diyabet gibi, kalp ve benzeri- mümkün mertebe dışarı çıkmamalı'' dedi.

Virüse ilişkin alınan tedbirler doğrultusunda evlerde kalınması yönünde ki uyarılara aldırış etmeyen yaşlı vatandaşlar normal günlerde olduğu gibi meydanda gezmeye ve banklarda oturmaya devam ediyor.

Korona virüsünün yaşlı insanlarda ölüm ile sonuçlanması ve kalabalık alanda birçok yaşlının oturması, virüsün yayılmasını daha da arttırıyor.

Vatandaşlar sosyal medya hesaplarında yaşlılara yönelik sık sık, evinizde oturun çağrısında bulunuyor.