Samsun'da kahvehaneciler dertli!

Samsun'da kahvehaneciler dertli!

Korona virüsü tedbirleri doğrultusunda kahvelerin kapatılmasının ardından Samsun Kahveciler Odası'ndan Açıklama yapıldı.

Samsun Kahveciler Odası’ndan yapılan açıklamada;

“Esnafların Vergi ve SGK ödemeleri Ertelensin, 6 ay geri ödemesiz faizsiz kredi verilsin!”

İçişleri Bakanlığının 16/03/2020 tarihine 81 İl Valiliğine Corona Virüs ile ilgili tedbir almak üzere gönderdiği genelgesi sonrasında Samsun Kahveciler odası BaşkanıMustafa Kara esnafların kapatma kararı ile mağdur olacağını, devletin esnafın mağduriyetini giderecek önlemler alması gerektiğini söyledi.

Kara Bakanlığın genelgesi sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:


İçişleri Bakanlığının 16/03/2020 tarihine 81 İl Valiliğine Corona Virüs ile ilgili tedbir almak üzere yayınladığı genelge gereği ,Bu gece Saat 24:00 den itibaren ; tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulacaktır.


VERGİ, SGK ÖDEMELERİ, DOĞALGAZ VE ELEKTRİK FATURALARI ERTELENSİN


Bu nedenle tüm esnaflarımızın kurallara uymasını, geçici bir süre sonra bu sıkıntılı süreci atlatacağımızı umuyor, esnaflarımızdan sürece katkı bekliyoruz. Ancak, Devletimizden de bu sıkıntılı dönemde esnaflarımızın iş yapamayacağını göz önünde bulundurarak esnafımıza bazı destekler bekliyoruz. Zaten zor durumda olan esnafımızın esnafımızın VERGİ ve SGK primi ödemeleri, , Elektrik, Su, Doğalgaz Faturaları Temmuz ayına kadar ertelenmeli , esnaflarımıza en az 6 ay Geri ödemesiz faizsiz kredi verilmeli ve kiralarla ilgili olarak destek sağlanmalıdır. “