Altın fiyatlarında sert düşüş

Altın fiyatlarında sert düşüş

Altın fiyatları sert düşüş, dolarda yükseliş sürüyor! İşte güncel fiyatlar

Korona virüs'ün tüm dünyada etkili olması ve ölümlerin çoğalmasıyla birlikte altın fiyatlarında sert düşüş görüldü.

Koronavirüs etkisini küresel piyasalarda göstermeye başladı. Dünya borsaları sert düşerken petrol değer kaybetti, altın da güç yitirmeye başladı.

Merkez bankaları parasal genişlemeye giderken faizleri düşürmeye devam ediyor.

GÜNLÜK KAYIP YÜZDE 5'İ AŞTI

Altın fiyatları bugün çok sert düşüş kaybetti. Güne 311.4 liradan başlayan altın en yüksek 318.5 lirayı, en düşük 300.9 lira seviyesini gördü. Altında günlük kayıp yüzde 5.5 olarak gerçekleşti.

GRAM 301 TL, ÇEYREK 497 TL

Saat 14:06 itibarıyla gram altın 301.7 lira, çeyrek altın ise 497 lira seviyesinde işlem görüyor. Ons altın ise yüzde 4'e yakın düşüşle 1470 dolar seviyesinde bulunuyor.

Corona virüsü salgını hızla yayılmaya devam ederken, politika yapıcılar küresel ekonomideki paniği yatıştırmak için olağanüstü adımlar atıyor. ABD Merkez Bankası (FED), bir kez daha olağanüstü faiz indirimine gitti ve fonlama faizini 0'a çekti. Güne 6,30 seviyelerinden başlayan dolar/TL 6,38'i gördü. Euro/TL'de de 7,16 seviyeleri görüldü. Borsa İstanbul'da kayıplar yüzde 6'yı aştı. Türkiye dahil tüm dünyada piyasalar açısından belirsizliklerle dolu bir hafta başladı.

Corona virüsü salgını tüm dünyayı sarsarken, küresel piyasalarda gözlenen paniği azaltmak için merkez bankalarının olağanüstü adımları devam ediyor.

Dolar/TL, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faizleri sıfıra indirmesine rağmen virüsün küresel ekonomiye etkilerine ilişkin endişelerle Eylül 2018’den beri en yüksek gün içi seviyelerden olan 6,30’ın üzerinde işlem görüyor.

Saat 13.16 itibarıyla dolar/TL, 6,38 seviyelerinde bulunuyor.

Euro/TL kuru da saat 13.16 itibarıyla 7,16 seviyesinde hareket ediyor.

Dolar/TL, virüs endişeleri kaynaklı küresel riskten kaçışla geçen haftaya 6,10 seviyesinden başlamış oldukça dalgalı bir seyir ardından 6,3475’e kadar yükselmişti.

BORSA YÜZDE 4 DÜŞÜŞLE AÇILDI

Geçen hafta Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi 109 bin seviyesinden 95 bin seviyesine sert düşüş kaydetmişti. Bugün de endeks yüzde 4’lük düşüşle güne başladı. Saat 13.16 itibarıyla borsada kayıp yüzde 6’yı aşmış durumda.

Avrupa ve ABD’de hız kazanan corona virüsü salgını, seyahat engelleri ve restoranların kapatılması gibi iş faaliyetlerini sınırlayıcı önlemler alınmasını gerektirirken ekonomiyi de zayıf düşürdü.

Avrupa’nın 600 büyük şirketini izleyen STOXX 600 endeksi bugün yüzde 8’in üzerinde düşüşle Kasım 2012’den beri en düşük seviyeyi gördü.

 dolar  borsa istanbul