Piazza'nın önüne yapılacak köprü Bakan'a anlatıldı

Piazza'nın önüne yapılacak köprü Bakan'a anlatıldı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Piazza'nın önünde bulunan tren yolu hemzemin geçidine TCDD tarafından bir köprü yapılmasını planladıklarını söyledi.

2015 yılında Samsun-Sivas tren yolu Modernizasyon Projesi kapsamında kapandı. Samsun Sivas tren yolunun açılmasına az bir süre kala Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TurhanSamsun'u ziyaret etti.

Samsun Büyükşehir Belediye BaşkanıMustafa Demir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile birlikte Kılıçdede Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir Piazza'nın önünde bulunan hemzemin geçitte yaşanacak trafik sorununa ilişkin çözümleri dile getirdi.

Mustafa Demir;''Mert ırmağı önündeki hemzemin geçişte sıkıntı var. Bu hattan günde 22 -23 katar geçişi olacak. Bunlar uzun katarlar olacak ve sabah akşam pik saatlerde hemzemin geçitte trafik yoğunlaşması ve sıkışması meydana gelecek. Similasyon bunu gösteriyor. Hatta Piazza'nın önünden Belediye Evlerindeki viyadükün altına kadar dolduran bir trafik oluşacak gibi görünüyor. Devlet Demiryolları yla çalışmalarımız devam ediyor. O hemzemin geçit yerine karayolunun üstten geçtiği bir proje üzerinde çalışıyoruz''açıklamasında bulundu.

'PİAZZA'NIN ÖNÜNE KÖPRÜ YAPILMASINI PLANLIYORUZ'

Mustafa Demir, Bakan Cahit Turhan'a ; ''Piazza'nın üst bölgesinde bulunan tren yolu hemzemin geçidine TCDD tarafından bir köprü yapılmasını planlıyoruz. Böylece tren seferleri başladığında karayolu trafiğinin olumsuz etkinlenmesinin önüne geçilmesini hedefliyoruz'' dedi.

HABER:KÜBRA ÖKSÜZ