OMÜ'de tatil var mı? Korona virüs okulları tatil etti

OMÜ'de tatil var mı? Korona virüs okulları tatil etti

Üniversiteler tatil mi sorusu yoğun ilgi görmeye başladı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan son dakika açıklaması, üniversite öğrencilerini meraklandırdı. Yurt genelinde Korona virüsüne karşı alınan önlemler arasında üniversiteler de dahil oldu. Peki üniversiteler tatil mi edildi? Hangi üniversiteler tatil oldu?

Türkiye'de Korona virüsü vakası çıkmasıyla yurdun dört bir yanından son dakika haberleri merakla araştırılıyor. Aynı zamanda yurdun dört bir yanında olan üniversiteler Korona virüsüne ilişkin yeni kararlar aldı. Bazı üniversiteler online eğitime başlarken, bazı üniversiteler ise bahar tatilini öne çekti. Peki üniversiteler tatil mi 2020? İşte YÖK'te gelen son dakika açıklaması...

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ TATİL EDİLDİ

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi, korona virüs nedeniyle 20-26 Nisan arasında yapılması planlanan bahar tatilini 16-29 Mart arasına aldıklarını açıkladı.

Üniversite, normal şartlarda bir hafta olan bahar tatilini, iki haftaya çıkarmış oldu.

MEF ÜNİVERSİTESİ'NDEN TATİL KARARI

MEF Üniversitesi, korona virüs nedeniyle İngilizce hazırlık sınıflarının internet üzerinden ders almaları kararı aldı. Üniversite ayrıca, hazırlık sınıfı dışındaki tüm bölümlerin 12-13 Mart günlerinde tatil olacağını açıkladı. 16-20 Mart tarihlerinde ise tüm dersler internet üzerinden olacak.

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ BAHAR TATİLİNİ ÖNE ÇEKTİ

Kadir Has Üniversitesi, korona virüsü nedeniyle alınan önlemler kapsamında bahar tatilini öne çekti. Üniversite derslere mücbir bir durum oluşmadığı sürece 23 Mart günü başlayacağını duyurdu.

Türkiye'de ilk korona virüs vakasının açıklanması sonrası alınan önlemler artıyor. Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz de, üniversitelerinde koronavirüsü ile ilgili aldıkları önlemler kapsamında bahar tatilininim öne çekilerek 11-20 Mart tarihleri arasına aldıklarını, derslerin mücbir bir durum oluşmadığı sürece 23 Mart günü başlayacağı bilgilendirmesinde bulundu.

TÜM ETKİNLİKLER İPTAL

Üniversitelerinin  tüm fakülte ve birimlerinin 11 Mart - 30 Nisan tarihleri arasına planlanmış oldukları ulusal ve uluslararası tüm etkinlikler iptal edildiğine de açıklamasında vurgu yapan Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, 30 Nisan 2020 tarihine kadar tüm yurtdışı görevlendirmeler ve seyahatler de (üniversite destekli veya kişisel) iptal edilmiştir. Geçtiğimiz 14 gün içinde herhangi bir ülkeye seyahat (üniversite destekli veya kişisel) etmiş olan tüm öğretim üyelerimiz, çalışanlarımız ve öğrencilerimizden Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığının önerdiği önlemler uyarınca Türkiyeye giriş yaptıkları tarihten itibaren 14 günlük bir izolasyon sürecini tamamlamalarını zorunlu kıldık dedi.

OMÜ'DE TATİL(EĞİTİME ARA) VAR MI?

Samsun'da bulunan 19 Mayıs üniversitesinde şuana kadar bir tatil ve eğitime ara verilecektir açıklaması yapılmadı.