Ali Babacan partisini tanıttı

Ali Babacan partisini tanıttı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) tanıtım toplantısında konuştu.

9 Mart'ta İçişleri Bakanlığı'na kuruluş dilekçesini veren ve 90 kişilik kurucular kurulu belli olanDemokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) tanıtım toplantısını yaptı.

Partinin ilk kurucular kurulu toplantısında oy birliği ile Genel Başkan seçilen Ali Babacan'ın konuştuğu tanıtım toplantısında partinin logosunun da mavi su damlası içerisinde filizlenen iki yaprak olduğu görüldü.Ali Babacan, konuşmasında şu mesajları verdi:

"Vatandaşlarımız geleceklerinden kaygılı. Özgürlüklerin kısıtlanması toplumumuzun nefes almasını kısıtlıyor. Hukuk sürekli örseleniyor, demokrasimiz zayıf, halkımız sesini duyuramıyor. Korku siyaseti, polemikler, kavgalar hepimizi yordu. Çalışanlar işini kaybetme korkusuyla yaşıyor. Yatırımcı, sanayici önünü göremiyor. Eğitim en önemli sorun alanı olarak önümüzde. Çocuklarımızın geleceği kaygımız. Sağlık sistemimiz hızla bozulma sinyali veriyor. Şehirlerimiz hızlı betonlaşmanın yükünü kaldıramıyor.

"HER KESİMDEN GÖRÜŞ ALDIK"

Demokrasiyi ve katılımcılığı kendi partisinde işletmeyenlerin ülkemizin demokrasisine ve geleceğine hiçbir katkısı olamaz. Toplumumuzun her kesimini dinledik. Halkımızın görüş ve tavsiyeleri ile politikalarımızı zenginleştirdik. Demokrasi vakit alan ancak çok değerli bir kavram. Bir web sitesi açtık.Türkiye'nin her yerinden vatandaşlarımız görüşlerini bildirdi. Bu süreç Türk siyasi tarihinde bir ilk. Keşke ülkede şartlar normal olsaydı, bizleri aydınlatan arkadaşlar keşke burada olsaydı.