Samsunspor Rekoru İstiyor 13 Değil 17 Maç

Samsunspor Rekoru İstiyor 13 Değil 17 Maç

Ligde 11'de 11 yapan Samsunspor'da hedef Türkiye rekorunu kırmak. Ancak bu rekor bahsedildiği gibi 13 maç değil, 17 maçlık bir seri. Sizler için araştırdık.

Samsunspor, şampiyonluk yolunda adeta uçarak ilerlerken önüne geleni devirmeyi sürdürüyor. Ligde oynadığı son 11 maçın hepsini kazanan ve şampiyonluğa daha da yaklaşan kırmızı beyazlı temsilcimizde, motivasyonu sağlayan en önemli unsurlardan birisi de seri galibiyet rekorları olarak görülüyor. Öyle ki, ilk defa sitemizin ortaya çıkardığı kendi rekorunu kırdı. Bu rekor 35 yıl önceye aitti ve 1984-85 sezonunda Samsunspor, art arda 10 maç kazanmıştı. Sonuçta bu kendi rekoruydu ve onu geçti. Şimdi ise konuşulan hedef olarak Beşiktaş'a ait olan 13 maçlık art arda kazanma rekoru var. Fakat o rekor Süper Lig'in rekoru. Burada söz konusu olan Türkiye'deki bütün profesyonel ligler. İşte bu durumda devreye giren rekor 2004-05 sezonuna ait ve rekortmen takım şimdi amatör kümede mücadele edenOrduspor. O sezonYücel İldiz yönetiminde olan komşu takım. 2. Lig B grubunda yer alıyordu. 12 Aralık 2004 günü Eskişehirspor'a 3-0 kaybeden mor beyazlılar, o maçın ardından ligde oynadığı 17 maçın tamamını kazanmış veOFTAŞ'ın önünde şampiyon olmuştu. Hatta o sezon Ordu'da oynanan maçta Eskişehirspor öndeyken olaylar çıkmış ve maç TFF tarafından, 0-0'dan başlatılıpSamsun'da oynatılmıştı. O maçı kazanan Orduspor şampiyonluk turunu 19 Mayıs Stadı'nda atmıştı.

Hatta daha ilginç olan şu, Orduspor'dan önce o rekor bir ilçe takımımız olan Bafraspor'a aitti. 1990-91 sezonunda 3. Lig 1. Grupta en yakın rakibine 29 puan fark atarak şampiyon olan Bafraspor, o sezon art arda 14 maç kazanarak bir rekor kırmıştı.

Özetle, Samsunspor Türkiye rekorunu kırabilir. Ancak bu rekor 13 maç değil, 17 maçtır. Temsilcimiz kalan maçlarını da kazandığında 18'de 18 yapabilecek.

-

samsunspor rekor