Samsunspor'un rakibini tanıyalım - Sancaktepe FK

Samsunspor'un rakibini tanıyalım - Sancaktepe FK

Lider Samsunspor'un bu haftaki rakibi Sancaktepe FK'yı sizler için araştırdık.

Samsunspor Haber:Geçmiş yıllarda adı Sancaktepe Belediyespor olanSancaktepe FK,  2008 yılındaSamandıraspor adıyla kurulmuş bir kulüptür.

sonrasında adını Sancaktepe Gençlikspor olarak değiştiren ve ilk yıllarında  birer sezon arayla İstanbul Amatör Küme ve BAL'da mücadele ettikten sonra 2010 yılında 3. Lig'e yükselen kulüp, 2016-17 sezonunda burada şampiyon olarak bugün bulunduğu 2. Lig'e yükselmiştir. Maçlarını Sancaktepe ilçesinde yer alan, eski adıyla Hakan Şükür Stadyumu, yeni adıyla 15 Temmuz Stadyumu'nda oynayan kırmızı beyazlı takım, geçen sezonu grubunda 6. sırada yer almıştı.

Bu sezon şu ana kadar oynadığı 26 maçta 16 galibiyet ve 6 mağlubiyet yaşadılar ve 52 puanla 3. sırada yer alıyorlar. Takımı Mustafa Çapanoğlu çalıştırırken, play off iddiası taşıyan bir kadro kurulmuş ve o Play Off da gelecek gibi.

Takımın en golcü ismi 8 golü bulunan Alaatin Hamza Ok olurken onu 7'şer golle Can Erdem, Melik Derin ve Halil İbrahim Tuna takip ediyor. Nispeten tecrübeli ve güçlü bir kadrosu olan takım attığı 50 golle ligin en golcü 3. takımı durumunda. Ciddiye alınması gereken bir rakip olan Sancaktepe FK ile geçen sezon oynadığımız iki maçı da kaybetmiş, ilk devre ise evimizde 0-0 kalmıştık. Bu arada bize karşı oynadığı maçlarda çok iyi performanslar sergileyen stoperleri Recep Burak Yılmaz'ı devre arasında kadromuza katmıştık.