Samsun'da 2. el araçlarda fiyatlar daha da artacak!

Samsun'da 2. el araçlarda fiyatlar daha da artacak!

Piyasa yıllardır geçimini ikinci el oto alım satımından kazanan meslek erbaplarını bile şaşkına uğrattı. İkinci el Otomobilciler Dernek Başkanı İbrahim Kınık,'Bu kadar anormal bir süreci hiç yaşamamıştık' dedi.

Son birkaç ayda %60 – %70 lere varan artışların yaşandığı 2. el otomobil pazarı herkesi şaşkınlığa uğratmış durumda. Üstelik fiyatlar artmaya devam ediyor.

Sektör yetkililerinden aldığımız görüşler ve göstergeler 2. El otomobil pazarındaki artışın devam edeceğini açık bir şekilde gösteriyor.

Samsun İkinci el Otomobilciler Dernek Başkanı İbrahim Kınık, “Bizler yıllardır bu işin içinde olmamıza rağmen şaşırmış durumdayız. Sattığımız arabaları aynı fiyata geri alamıyoruz. Sattığımız arabanın yerine bir başkasını koyamıyoruz. Bu süreç nereye kadar gidecek bilmiyorum” dedi.

Mart ayında elinde stok bulunan markaların 0 otomobillerini satışa sunması ile sektörün rahatlayacağına yönelik söylentilere de değinen Kınık; “ Öyle bir söylenti ve beklenti var. Ama Türkiye’de fiyatı çıkan hiçbir şeyin fiyatı geri gelmez. Otomobil piyasası bu rakamları test ettikten sonra gerilemez. En fazla olduğu yerde kalır. Şuanda piyasaya istediğiniz kadar 0 otomobil sokun. 2. Elde fiyatları geri çeviremezsiniz” ifadelerini kullandı.

Kınık, son olarak artışın mevcut ekonomik verilere göre saçma bir durum olmasına rağmen devam edeceğini beklediklerini söyledi ve şu cümleleri kaydetti; “ Artışa anlam vermek zor. Mevcut ekonomik verilere göre bu fiyat artışının yaşanmaması lazımdı. Fakat burada da durmayacak fiyatlar daha artış devam edecek. Herkes elindeki arabasının kıymetini bilsin. Şu süreçte elinde otomobili olan kullanmaya devam etsin. Otomobili olmayan ama almak isteyen de acele etsin. Geçen haftanın fiyatları ile bu haftanın fiyatları bile aynı değil”

HABER: Ahmet Altürk