Saski logosundan Atatürk'ü çıkardı

Saski logosundan Atatürk'ü çıkardı

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde bağlı olan SASKİ, resmi yazışmalarda bir köşede belediyenin logosunu diğer köşede ise yeni logonun kullanmaya başlandığını duyurdu.

SASKİ'nin yeni logosu kullanılmaya başlandı. SASKİ'nin sosyal medya hesaplarında yeni logo yer alırken vatandaşlar Atatürklü logonun değiştirilmesine tepki gösterdi. CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu'nun yanı sıra birçok vatandaş duruma karşı çıkarken SASKİ'den açıklama yapıldı.

SASKİ'DEN LOGO AÇIKLAMASI

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü'nden yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı Samsun il sınırları içerisinde yaşayan tüm kişi ve kuruluşlara kaliteli içmesuyu ve kanalizasyon hizmetlerini kesintisiz, verimli ve etkin bir şekilde sunmak için çalışan SASKİ, Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı, müstakil bütçeli, kamu tüzel kişiliğine haiz bir kuruluştur.

SASKİ olarak yeni dönemde, kurum imajımızı yenilemek, halkla olan ilişkilerimizde olumlu bir iklim oluşturmak ve devam ettirmek için birçok yeniliğe imza attık.

Bu yeniliklerden bir tanesi de kuruluşundan bu güne kadar kurumsal logosu bulunmayan kurumumuza daha iyi ve daha güçlü bir imaj için logo tasarımı yaptırmak oldu.Kamu kaynağını harcamadan, kurumumuza logo konusunda destek olmak isteyen özel ve tüzel kişiler tarafından bilabedel yapılan tasarımlar arasından, personelimizin de görüşüne başvurarak yapılan anket sonucu beğeni toplayan logo tasarımı, 27 Aralık 2019 tarihinden itibaren kullanılmaya başlanmıştır.

Dolayısıyla bazı basın yayın organlarında çıkan “SASKİ Logodan Atatürk’ ü çıkarttı. Yeni logoyu kullanmaya başladı” gibi beyanlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tarihe kadar idaremizin bir logosunun bulunmaması kurumsal kimlik açısından çok büyük eksiklik iken, hem halkımızdan hem de çalışanlarımızdan çok büyük beğeni ve övgüler alan, kurumumuzun kimliğini ve faaliyet alanını tam olarak yansıtan logomuzun algı yönetimine alet edilerek son bir hafta içerisinde yapılmış gibi lanse edilmesi iyi niyetle izah edilemez.

Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı bir kuruluş olan idaremizin, milli mücadeleyi şehrimizden başlatan cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ü logosunda barındıran belediyemizin logosundan bağımsız olarak kendi logosunu kullanması mümkün değildir.

Bu nedenle tüm su idarelerinde olduğu gibi idaremizde de bundan böyle tüm yazışma ve paylaşımlarımızda sol tarafta Samsun Büyükşehir Belediyesinin logosu, sağ tarafta da SASKİ Genel Müdürlüğümüzün logosu yer alacaktır.

Halkımıza saygıyla duyurulur."

SAMSUNLU VEKİLDEN TEPKİ

Logonun değiştirilmesi üzerine sosyal medya hesabından tepki gösterenCHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu şu ifadelere yer verdi:

"SASKİ logosundan Mustafa Kemal'i çıkartan ve 19 Mayıs'ın 100. yılı logosunda Atatürk'ü yok sayanları uyarıyoruz: Samsun, Mustafa Kemal'dir; Samsun 'un simgesi-kimliği "Onur Anıtı"dır! Mustafa Kemal'i, Samsun'un kimliğinden silmeye kalkışan anlayış, Samsun'u temsil edemez!"

SASKİ'nin yeni logosu