Üçüncü sondaj gemisi Karadeniz'e geliyor!

Üçüncü sondaj gemisi Karadeniz'e geliyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, üçüncü sondaj gemisinin birkaç hafta içinde Türkiye'ye geleceğini ve görev yerinin Karadeniz olacağını söyledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıFatih Dönmez, Türkiye’nin enerji politikasına yön vermeyi amaçlayan ‘3. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi'nde, üçüncü sondaj gemisinin birkaç hafta içinde Türkiye'ye geleceğini ve görev yerinin Karadeniz olacağını söyledi.

İNGİLTERE'DEN ALINDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin üçüncü sondaj gemisinin İngiltere'den alındığını ve birkaç hafta içinde Türkiye'de olacağını bildirdi. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de 2 sismik arama ve 2 sondaj gemisiyle hidrokarbon arama çalışmalarını devam ettirdiğini ifade eden Dönmez, Libya ile yapılan deniz yetki mutabakat anlaşmasıyla Doğu Akdeniz'deki yetki alanlarının netleştirildiğini söyledi.Dönmez, bu anlaşmanın uluslararası deniz hukukuna uygun olduğunu belirterek, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini aktardı.

İSMİNİ ERDOĞAN VERECEK

Bu kapsamda, Türkiye'nin üçüncü sondaj gemisini de satın aldığına dikkati çeken Dönmez, "Üçüncü sondaj gemisini İngiltere'den alıyoruz. Geminin liman işlemleri için süreç devam ediyor, birkaç gün içinde seyre başlayacağını ve birkaç hafta içinde Türkiye'de olacağını söyleyebilirim. Gemimizin ismi henüz belirlenmedi. Cumhurbaşkanımızdan isim babası olmasını isteyeceğiz. Geminin Akdeniz'de çalışma ihtimali yüksek ama uzun süre çalışmaya ara verdiğimiz Karadeniz'e de gemilerimizden birini gönderebiliriz. Ayrıca, dost ve kardeş ülkelerden bizden teknik hizmet almak için talepler geliyor. Onları da değerlendirebiliriz" diye konuştu.