Samsunspor'un rakibi Kırklarelispor'u tanıyalım

Samsunspor'un rakibi Kırklarelispor'u tanıyalım

Lider Samsunspor'un rakibi Kırklarelispor'u sizler için araştırdık.

Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyenSamsunspor, pazar günü Kırklarelispor’a misafir olacak. Ligde topladığı 29 puanla, 12. sırada yer alan Marmara temsilcisi Kırklarelispor, yeşil beyaz renklere sahip. 1968 yılında kurulan kulüp, uzun yıllar alt liglerde ve amatör liglerde mücadele etti. Son yıllarda ise profesyonel liglerde yer almaktadır.

Kadrosunda daha önce Samsunspor forması giymiş bir oyuncu var. 2016-17 sezonu devre arasında Fenerbahçe’den alınan ancak sadece 2 maçta forma şansı bulabilen Caner Koca.

Takımda ayrıca Birinci Lig’in tecrübeli oyuncularından Davut Babur ile genç milli takımlardan tanıdığımız Malik Karaahmet gibi oyuncular da var.Kırklarelispor’u Bilgin Erdem çalıştırıyor. Türkiye Kupasında başarılı sonuçlar alıp, Başakşehir'i eleyen Trakya ekibi, çeyrek finalde Fenerbahçe'ye elenmişti.

Ligin vasat takımlarından birisi olan Trakya ekibi karşısında, Samsunspor maçın mutlak favorisi olarak görünüyor.

İki takım tarihleri boyunca 5 defa karşılaşmış ve 1983-85 yılları arasındaki bu maçlardan 4'ünde Samsunspor 3 galibiyet ve 1 beraberlik yaşamış. Ligin ilk yarısında Samsun'da oynanan maçta Samsunspor 4-0 kazanmıştı.

HABER: AHMET ALTÜRK