Samsunspor'da 35 Yıllık Rekor Kırılacak Mı? (Özel haber)

Samsunspor'da 35 Yıllık Rekor Kırılacak Mı? (Özel haber)

Samsunspor, ligde son 8 maçını art arda kazandı. Peki, Samsunspor tarihinin aralıksız en uzun süre kazanma rekoru kaç maçtır?

Lider Samsunspor,Ertuğrul Sağlam yönetiminde harika bir sezon geçiriyor. Yeni Çorum deplasmanında yaşanan katının ardından çıktığı 8 lig maçını da art arda kazandılar. ( 1922 Konya, Gümüşhane, Pendik, BAK Spor, Tarsus İdmanyurdu, Afyon, Manisa FK ve Amed SF )

Peki, bu bir rekor muydu? İşte bu sorunun cevabını sizler için araştırdık.

Cevap hayır. Samsunspor tarihine baktığımızda üst üste en fazla maç kazanma sayısının 10 olduğunu görüyoruz. Bunun dışında 8 ve 7 maçlık seriler de var. Ancak rekor 10 maçın art arda kazanıldığı 1984/85 sezonuna ait. O sezon Hasbi Menteşoğlu başkanlığındaki Samsunspor, efsane kadronun çekirdeği ile o zamanki adı 2. Lİg, şimdiki adı 1.Lig olan ligde mücadele ediyordu. Kadrosunda Fatih Uraz, Emin Kar, Tanju Çolak, Ercüment Coşkundere, Naim Anuştekin, Kenan Topçu ve Rıfat Benli gibi oyuncuları barındıran kırmızı beyazlılar açık farkla şampiyon olacak ve Süper Lig'e yükselecektir. İşte sezon art arda 10 maç kazanılmıştır.

Bakalım, 35 yıllık bu rekor kırılabilecek mi?

HABER:AHMET ALTÜRK