Meteoroloji'den kritik uyarı! Önleminizi alın

Meteoroloji'den kritik uyarı! Önleminizi alın

Meteoroloji tarafından yayımlanan verilere göre belirtilen illerde yaşayan vatandaşlara gerekli önlemleri alınması için çağrıda bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında, "Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Uşak, Antalya,Sivas, Samsun, Ordu, Tunceli,Elazığ ve Bingöl çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; kıyılar ile Uşak çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır." denildi.

Ayrıca rüzgarın genellikle güneyli, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklendiği bildirildi.

KAR ERİMELERİNE DİKKAT!

Doğu Karadeniz Bölgesinin 500 metre altında yüksekliğe sahip yerlerinde kar erimeleri beklenmektedir. Ordu, Giresun,Trabzon, Rize ve Artvin’in yüksek kesimlerinde kar yağışlarının, kıyı kesimlerde yağmur ve kar erimelerinin oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Anadolu ile DoğuKaradeniz'in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.