Rakibi Tanıyalım Manisa FK

Rakibi Tanıyalım Manisa FK

Samsunspor'un rakibi Manisa FK'nın tarihi nedir, Kaç yılında kuruldu, ligdeki performansı nendir? Tüm sorularınızın cevapları haberimizin detaylarında.

1994 yılında Manisa Belediyespor olarak kurulan kulüp, uzun yıllar boyunca amatör kümede yer aldı. 2011-15 arasında BAL’da mücadele eden kulüp, 2015-18 arasında ise 3. Lig’de mücadele etti. Manisa şehrinin esas takımı olan Manisaspor’un adeta gözden çıkarılması üzerine Büyükşehir Belediyespor’a ağırlık verilmeye başlandı. Geçen sezon ilk defa mücadele ettiği 2. Lig’de play oflarda elenen kulüp, bu sezon başında adını değiştirerek Manisa FK oldu. Bu işe ciddi bir siyasi destek ve bütçe ayıran Manisa FK, güçlü bir kadro oluşturdu. Uzun süre lider götürdüğü ligde liderliği Samsunspor’a kaptıran Manisa FK, teknik direktör değişikliğine giderek İsmail Ertekin’in yerine birkaç hafta önce Cihat Arslan’ı getirdi.

Ligde oynadığı 22 maçta topladığı 53 puanla 2. Durumda olan Manisa FK, 63 gol atarken kalesinde 20 gol gördü. Takımın en golcü ismi 17 golü bulunan Serdar Deliktaş.Samsunsporlu Bahattin Köse ile birlikte krallık yarışında zirvede bulunan tecrübeli golcünün ardından Sinan Kurumuş ve Dilaver Güçlü 8, Zahit Fındık ise 7 golle geliyor.

Hafta sonu Manisa’da oynanacak olan maç ligin kaderini belirleyebilir. Lider olarak gittiğimiz Manisa’dan lider olarak döneceğimize ve sezon sonunda şampiyon olacağımıza dair inancımız ise tam.

HABER:AHMET ALTÜRK