Haber Yorum - Manisa FK, Samsunspor'a Rakip Olabilir Mi?

Haber Yorum - Manisa FK, Samsunspor'a Rakip Olabilir Mi?

Lider Samsunspor, hafta sonu deplasmanda Manisa FK ( Manisa Büyükşehir Belediyespor ) ile kritik bir maç oynayacak. Peki, Manisa FK, bize rakip olabilir mi?

Samsunspor Haber: LiderSamsunspor, cumartesi günü deplasmanda takipçisiManisa FK ile karşı karşıya gelecek. Sezonun en kritik maçlarından birisine sahne olacak olan bu randevu öncesinde bir sorunun cevabını arıyoruz. Manisa FK, gerçek adıylaManisa Büyükşehir Belediyespor, bize rakip olabilir mi?

Sezonluk sportif rekabet açısından, evet. Çünkü şehrinin gerçek temsilcisi olan Manisaspor’u feda eden, amatöre doğru yolculayan Manisa şehri, onun yerine 4-5 yıldır alt liglerde mücadele eden Manisa Büyükşehir Belediyespor’u tesis etmiş görünüyor. Bu sezon başında siyasetin devreye girmesiyle birlikte ciddi bir bütçe oluşturulan kulüp, bir de isim değişikliğine gitti ve modaya uyarak Manisa FK oldu. Burada var olan bir takım olan Manisaspor’a yıllar önce Vestel’in sponsor olması ve adını Vestel Manisaspor yapması gibi bir durumdan söz etmiyoruz. Çünkü söz konusu takım mazisi olmayan, camia kültürü olmayan dahası bir tane bile taraftarı olmayan bir kulüp!

Yani Manisa şehri zaten esas oğlan Manisaspor’a karşı bile bu kadar ilgisizken, tribünleri boş kalırken ve “sadece Manisasporluyum” diyen hiç kimsesi yokken, belediye devşirmesi bir takımın taraftarı olması zaten mümkün değil. Hele yerel basında yorum yapıp, aslında Üç İstanbulluyu tutan ama akılları sıraSamsunspor’u muhatap almaya çalışanları gördükçe, durum daha açık hale geliyor. Manisa Büyükşehir Belediyespor’un sahipleri bile Manisa Büyükşehir Belediyespor taraftarı değiller. Azami 600-700 seyircisi olan bir camia, Samsun yerel futbolundaki herhangi bir ilçe takımımız kadar bile camia kültürüne ve aidiyete sahip değildir.

Hal böyleyken, hasbelkader oyuncu grubu olarak birbirine yakın kadroları olan iki takımın saha içindeki ve şampiyonluk yolundaki çekişmelerini heyecanla takip ediyoruz ancak söz konusu olan durum camia denkliği ya da rekabeti ise, ortada böyle bir durum göremiyoruz.

İkinci Lig’deki her iki grubun da en güçlü iki takımı aynı gruba düşmüş görünüyor. Futbolun gerçeği birinin şampiyon olarak ki, bu Samsunspor olacaktır, diğerinin ise Play Off’tan lig atlayacaklarını gösteriyor. Ancak Manisa FK, Türk futbolunda saman alevi misali parlayıp, sönecek takımlardan birisi olacaktır. Mazisi 1920’lere dayanan Samsunspor ise başlattığı büyük yürüyüşün sonunu şampiyonluklarla sonuçlandıracaktır.