Rakibi Tanıyalım - Afjet Afyonspor

Rakibi Tanıyalım - Afjet Afyonspor

Samsunspor'un hafta sonu misafir edeceği rakibi Afjet Afyonspor'u sizler için araştırdık.

Samsunspor Haber: Samsunspor, Pazar günü Yeni 19 Mayıs Stadı’nda Afjet Afyonspor’u konuk edecek.

Ligde 52 puanla lider durumda bulunan temsilcimizin rakibiAfyonspor ise 31 puanla 8. sırada yer alıyor. 2013 yılında Sahipataspor’un adını değiştirmesiyle kurulan Afjet Afyonspor, önce Afyon Amatör Küme’den BAL’a yükseldi.

Buradaki ikinci sezonunda şampiyon olarak 3. Lig’e yükselen mor beyazlı takım, aralıksız yükselişini burada da sürdürdü ve ilk yılında şampiyon olarak İkinci Lig’e yükseldi. Böylece 2017-18 sezonunda kendini bu ligde bulan Afyon ekibi, burada da Play Off finalinde Sakaryaspor’u 2-1 mağlup ederek Birinci Lig’e yükseldi. Ancak geçen sezon yer aldığı bu ligde başarılı olamayarak küme düştü.

Bu sezon orta sıralarda yer alan ve Play Off hedefleyen Afjet Afyonspor şu ana kadar oynadığı 20 maçta 9 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 yenilgi yaşadı. 31 gol atıp 23 gol yiyen Afjet Afyonspor’u tanıdık bir isim olan Ferruh Özgün çalıştırıyor.

Aslen Erbaalı olan Ferruh Hoca, Samsun bölgesine bağlı bir antrenör ve Samsun’da çeşitli takımlarda görev almış birisi. Aykut Uluç 20 maçta forma giyerek takımının en çok oynayan oyuncusu olurken, en golcü futbolcu ise attıkları 5’er gole yine Aykut Uluç ve İlker Avşar oldular. Onur Toprak, Mehmet Tosun ve Samsunspor altyapısından yetişen ancak devre arasında takımdan ayrılan Aykut Çift ise 4’er gole imza atmışlar.