Samsunspor Tarsus İY maçından notlar

Samsunspor Tarsus İY maçından notlar

Samsunspor'un Tarsus İdman Yurdu'nu 2-1 mağlup ettiği maçtan bazı notları sizler için derledik.

Ahmethan Köse’nin kafa golü 2. Lig’deki ikinci yılını geçiren Samsunspor için bir ilk anlamına geliyordu. Çünkü Samsunspor, geçen sezon da dahil, geriye düştüğü hiçbir maçı çevirememişti. Bu sezon BAK Spor, Manisa FK ve Yeni Çorum maçlarında geriye düşen temsilcimiz geçen sezon ise tam 7 maçta geriye düşmüş ancak hiç birini çevirememişti.

Samsunspor Çukurova takımları karşısında deplasmanda kazanmakta zorlanıyordu. En son 2010 yılında deplasmanda Mersin İdman Yurdu’nu 2-1 mağlup eden kırmızı beyazlılar uzun bir aradan sonra bir Çukurova deplasmanından galip ayrıldı.

Samsunspor’un flaş transferi Burak Çalık ilk defa forma giyerken 60 dakika oyunda kaldı ve hazır bir görüntü sergilemedi.

Tarsus taraftarları, taraftarlarımızı ve takımımızı dostça karşıladılar ve oldukça centilmence davrandılar.

Maç sonunda taraftarlarımız, takımımızı tribünlere çağırdıkları sırada teknik direktör Ertuğrul Sağlam lehine tezahürat yapmaya başladılar. Bunun üzerine tribünlere seslenen Sağlam, “desteğinizi takıma verin, bana değil, sadece takıma tezahürat yapın” dedi.

Sol bek oyuncumuz Gökhan Meral, kötü bir ilk devre geçirip, karşısında oynayan Yılmaz Can’a karşı zor anlar yaşadı. Bunun üzerine devre arasında oyuna Ramazan Çevik dahil oldu ve hayli başarılı bir maç çıkardı. Önümüzdeki haftalar için Ramazan’ın formayı kaptığını söyleyebiliriz.

Samsunspor’un gizli kahramanı yine Ferhat Çulcuoğlu oldu. Son haftaların başarılı oyuncusu Tarsus’ta da mücadeleci oyunuyla orta sahayı ayakta tuttu.