Ertuğrul Sağlam: 'Alt liglerde de VAR uygulanmalı'

Ertuğrul Sağlam: 'Alt liglerde de VAR uygulanmalı'

Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 'VAR sisteminin bizim ülkemizde ne kadar önemli olduğunu bir kere daha anlatmak istiyorum. Futbolda adaleti sağlamak için bunu uygulamak gerekiyor. Bunu alt liglerde de uygulamak gerekiyor' dedi.

Samsunspor  Haber: TFF 2. Lig Beyaz Grup takımlarından liderSamsunspor, 21. hafta müsabakasında deplasmandaTarsus İdman Yurdu ile karşılaştı. 1-0 geriye düşen Samsunspor, karşılaşmayı ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 kazandı.

Karşılaşma sonrasında değerlendirmelerde bulunan kırmızı-beyazlı ekibin teknik direktörüErtuğrul Sağlam, alt liglerde deVAR (Video Yardımcı Hakem) uygulamasının uygulanması gerektiğini söyledi.

“Sonu zor ama güzel olacak”

Gelecekteki maçları da değerlendiren Sağlam, “Bu maçlar bizim daha da olgunlaşmamızı sağlıyor. Bundan sonra yapmamız gereken bir iş bu maçtan gerekli dersleri çıkarıp haftaya oynayacağımız Afjet Afyonspor maçına en iyi şekilde hazırlanmak. Sonra da büyük bir finalimiz var. Bunun sonu zor olacak ama güzel olacak. Ben buna inanıyorum. Hatalarımız var onları gidermeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

“Alt liglerde de VAR uygulanmalı”

Hakemlerin daha dikkatli olmaları gerektiğini belirten Ertuğrul Sağlam, şunları söyledi:


“3 yaşındaki hakemin bile faul vereceği pozisyonu devam ettirdi ve devamında golü yedik.VAR sisteminin bizim ülkemizde ne kadar önemli olduğunu bir kere daha anlatmak istiyorum. Futbolda adaleti sağlamak için bunu uygulamak gerekiyor. Bunu alt liglerde de uygulamak gerekiyor. Biz burada emek veriyoruz. Sonrasında hakemin umursamaz tavrı ya da acemiliğinden dolayı bir takımın kaderiyle oynamak oluyor. İlk yarı biterken de hakem ciddi bir hata yaptı. Maalesef hakemlerle alakalı ciddi sorunlar var.”