Rakibi Tanıyalım - Tarsus İdman Yurdu

Rakibi Tanıyalım - Tarsus İdman Yurdu

Samsunspor'un pazar günkü rakibi Tarsus İdman Yurdu'nu sizler için araştırdık.

Tarsus İdman Yurdu, Mersin’in bir ilçesi olan Tarsus’un futbol takımıdır. Sarı-lacivert renklere sahip olan takım, ilin tek profesyonel takımıdır. Şu aralar amatör kümede bulunan Mersin İdman Yurdu ile tarihi bir rekabeti bulunan kulüp, 9 Ekim 1923 tarihinde kurulmuştur ve maçlarını 4.189 seyirci kapasitesine sahip Tarsus İlçe Stadyumu'nda oynamaktadır.

Tarsus İdman Yurdu’nu eski milli futbolculardan Ergün Penbe çalıştırıyor.

Oynadığı 20 maçta sadece 1 beraberlik elde eden takım, 9 galibiyet ve 10 mağlubiyet ile topladığı 28 puanla 10. sırada yer alıyor. Attığı ve yediği gol sayısı aynı; 29. İlginç sonuçlar elde edenTarsus İdman Yurdu, Samsunspor’a 5-0;Manisa FK ve Hacettepe’ye 4-0 kaybederken, Amed SF'yi 5-0, Zonguldak’ı ise 7-1 mağlup etmişti.

Sefa Durmuş 20 maçın tamamında forma giyen tek isim olurken, en golcü iki oyuncusu ise 7 gol atan Artun Açıkalın ile Samsunspor altyapısından yetişen Alperen Pak... 6 gollü Ali Yavuz Kol ise onları takip eden oyuncu. Takımda Mersin İY.’dan tanıdığımız Nurullah Kaya, Denizlispor’dan tanıdığımız kaleci Zeki Ayvaz ve ile Atabey Çiçek’in ağabeyi Mehmet Cansın Çiçek gibi oyuncular da var.