Ertuğrul Sağlam: 'Daha hiçbir şeyi başarmış değiliz'

Ertuğrul Sağlam: 'Daha hiçbir şeyi başarmış değiliz'

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ve takım kaptanlarımızdan Ferhat Çulcuoğlu, Nuri Asan Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, “Şu anda hiçbir şey bitmiş değil. Daha hiçbir şeyi de başarmış değiliz. Sadece öne geçtik. Bu bizim üzerimizde bir rehavete yol açarsa bunun acısını hep beraber çok ağır bir şekilde yaşarız. Sonrasında da üzülürüz. Sonrasında üzülmemek ve bir travma yaşamamak için bizim biraz daha ayaklarımızı yere sağlam basmamız lazım” dedi.

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ve tecrübeli oyuncumuz Ferhat Çulcuoğlu, 2-0 kazanılan Başkent Akademi Futbol Kulübü maçını ve hafta sonu Samsunspor'un deplasmanda karşılaşacağıTarsus İdman Yurdu maçını değerlendirdi. 

Ertuğrul Sağlam; ''Şu anda ligin lideriyiz. Sadece 2 puan farkla lideriz. Ligin bundan sonra kalan kısmında üstte şampiyonluk mücadelesi, onun altında Play-Off mücadelesi, Play-Off grubu içerisinde olanlar bulundukları yeri korumaya çalışıyorlar, altta 4-5 tane takım Play-Off’a girmenin içerisindeler. Şanlıurfaspor’un dışında 2 takım küme düşme potasının içerisindeler. Onlar da oradan kurtulmaya çalışıyor. Küme düşme potasının üzerindeki 4-5 takım da o potaya girmemeye çalışıyorlar. Dolayısıyla böyle bir ortam var. Şanlıurfaspor’un haricindeki takımların gerçekçi bir hedefi var. Oynadığımız her karşılaşmada hedefi olan, bu hedefi doğrultusunda varını yoğunu ortaya koyan, üst düzey mücadele eden takımlar var. Bunun dışında liderle ve Samsunspor ile oynamanın vermiş olduğu ekstra bir motivasyon, televizyonun vermiş olduğu maçlarda da oyuncularda ekstra bir motivasyon oluyor. Buradaki maçlarda 15-20 bin arasında taraftar oluyor. Karşımızdaki rakibin çok iyi bir maç oynaması, kendini üst düzey bir motivasyonla hazırlaması ve oynaması için birçok unsur ortaya çıkıyor. O yüzden biz oyuncularımıza, bu motivasyon ile karşımıza çıkacak olan oyunculara karşı bizim de onların üstesinden gelecek, onlar karşısında daha üstün bir oyun ortaya koyabilecek mücadeleyi, azmi ve kaliteyi ortaya koymamız gerekiyor. Bu gerçekler doğrultusunda maçları oynamamız gerekiyor. Gümüşhanespor ve Pendikspor maçları çok farklı olmadı. Evimizdeki Başkent Akademi FK maçı da farklı olmadı. Şimdi oynayacağımız Tarsus İdman Yurdu maçı da farklı olmayacak. O yüzden bizim de kendi içimizde rakipler karşısında üstünlüğümüzü sağlayabileceğimiz motivasyonu oluşturmamız lazım” diye konuştu.


Başkent Akademi maçını değerlendiren Ertuğrul Sağlam, “Samsun şehrinin içinde bulunduğu durum içerisinde yıllardan beri üzüntü içerisinde olduğunu düşünürsek, onları bu durumdan kurtarabilecek ve mutlu edebilecek bir durum var. O da sahaya çıkacağız iyi mücadele edeceğiz, maçlarımız da keyifli bir futbol ortaya koyacağız. Taraftarımız mutlu olacak ve sonra da ligden çıkacağız. Seneye de işimize devam edeceğiz. Bunu bizim hem oyun kalitesi anlamında, mücadele anlamında hem de sonuçlar anlamında daha üst düzeyde tutması gerekiyor. Bu hafta maalesef biz Başkent Akademi maçında bunu yapamadık ve sıkıntılı bir maç oynadık. Oyuncularımızla da bu durumu paylaşıyoruz. Başkent Akademi maçında içinde birçok dersi barındıran ve bizim geleceğimizi yönlendirmemize de bir şekilde yardım edecek bir mücadele oldu. Akıllı insanlar bunlardan dersler çıkarırlar ve gelecekte de kullanırlar. Tecrübe de budur. Geçmişten dersler çıkaracaksınız. Bunları iyi değerlendireceksiniz. Geleceğinizi de bu tecrübeyle yeniden inşa edeceksiniz. Biz bunu yapacağız inşallah. Tarsus İdman Yurdu maçında da buradan gerekli dersleri çıkarmış ve geleceğe daha umutla bakan bir takım görüntüsü ortaya koyacağız” şeklinde konuştu.


Lider olmamızla beraber kimsenin rehavete kapılmaması gerektiğinin altını çizen Ertuğrul Sağlam, “Biz sadece şu anda 2 puan öndeyiz. Daha önümüzde oynayacağımız birçok karşılaşma var. Etrafımızdaki birçok insan da maalesef sanki bu takım işi bitirmiş, şampiyon olmuş gibiler. Biz insanları başarıya motive etmek, yönlendirmek için bazı şeyleri ortaya koyuyoruz ama demek ki yanlış anlaşılmışız. Şu anda hiçbir şey bitmiş değil. Daha hiçbir şeyi de başarmış değiliz. Sadece öne geçtik. Bu bizim üzerimizde bir rehavete yol açarsa bunun acısını hep beraber çok ağır bir şekilde yaşarız. Sonrasında da üzülürüz. Sonrasında üzülmemek ve bir travma yaşamamak için bizim biraz daha ayaklarımızı yere sağlam basmamız lazım. Daha gerçekçi düşünmemiz lazım. Futbolun gerçeklerini de aklımızdan çıkarmamız gerekiyor. Herkes de bu doğrultuda biraz daha hareketlerine, söylemlerine, davranışlarına dikkat etmeli ve uzun zaman sonra aldığımız bu liderliği de bırakmama adına herkes daha fazla çalışmalı, daha fazla sorumluluk almalı ve daha fazla fedakarlık yapmalı. İnşallah da bu süreci bu şekilde geçip mutlu sona ulaşalım” dedi.
Takımdaki sakat oyuncular hakkında da bilgi veren Ertuğrul Sağlam, “Yalçın’ın sakatlığı devam ediyor. Oğuz da maçta sakatlandı. O da bir müddet aramızda olamayacak. Erkam’da dün takımla antrenmanlara çıkmaya başladı” diye konuştu.


Her maçı final olarak gördüklerini ifade eden takım kaptanlarındanFerhat Çulcuoğlu ise, “Ferhat Çulcuoğlu, “İkinci yarı başladığında Gümüşhanespor maçını güzel bir oyun ve güzel bir skorla geçtik. Daha sonrasında Pendikspor maçında iyi mücadele oldu ama iyi oyun olmadı. Başkent Akademi maçında da öyle. Her maçtan 3 puan almak çok önemli ama inanın biz 3 puanı alıp o gün kötü oynadığımız zaman mutlu olmuyoruz. Çünkü iyi oynamak adına en ince ayrıntısına kadar çalışıyoruz. Bütün açıkları kapatarak kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Bu sahaya yansımadığı zaman galip de gelsek soyunma odasında mutsuzluk oluyor. Çünkü iyi oynamak adına her şeyi yapıyoruz. Sadece mücadele etmek bizi mutlu etmiyor. Takım olarak her zaman iyi mücadele edeceğiz. Aynı zamanda da iyi futbol oynayacağız. Çünkü bizim takımımız bu kalitede. Onun için son maçta da iyi futbol oynamadık. Pendikspor ve Başkent Akademi maçında iyi oynamadık. Bunları düzeltmemiz gerekiyor. Çünkü bazen işler terse dönebilir. Bunları iyi çalışıp bu hafta bunu aşacağımızı düşünüyorum. Takım başarıya kenetlenmiş durumda. Çok kaliteli bir takımımız var. Çok iyi bir kamp dönemi geçirdik. Oyunsal anlamda da eksiklikleri giderirsek, hocamızın talimatlarını yerine getirirsek daha emin adımlarla gidebiliriz. Şu an bir şey başarmış değiliz. Sadece bir fırsat yakaladık, öne geçtik ve bunu kaybetmek istemiyoruz. Her maça final gözüyle bakıyoruz. Her maçı kazanmak için oynuyoruz. Sonunda da kazanacağımıza inanıyoruz. Sezon sonu mutluluğunu hayal etmeye başladık. Hayaller inşallah gerçeğe dönüşecek. Taraftarımızın desteği çok iyi. Bizim hep arkamızdalar. İçeride ve dışarıda bizi hiç yalnız bırakmıyorlar. Tüm camia olarak başarıya kenetlendik” şeklinde konuştu.