6 Puan Geriden 2 Puan İleriye

6 Puan Geriden 2 Puan İleriye

Samsunspor, ligin 14. haftası itibarıyla 6 puan gerisinde yer aldığı Manisa FK'yı önce yakaladı, şimdi ise 2 puan önüne geçti.  

Samsunspor Haber: Samsunspor’un şampiyonluk yarışındaki rakibi Manisa FK, ligin ilk 14 haftasını 13 galibiyet ve 1 beraberlikle geçerken 40 puanla lider durumdaydı.

Ligdeki tek puan kaybını 2-2 biten maçta Samsunspor’a karşı alanManisa FK, adeta makine gibi işliyor ve rekor kırarak şampiyon olacak gibi duruyordu.Samsunspor ise, ilk 14 hafta itibarıyla 34 puandaydı ve rakibinin 6 puan gerisine düşmüştü.

Buna rağmen mücadeleyi bırakmayan temsilcimiz sonrasındaki 6 haftayı 5 galibiyet ve 1 yenilgi ile, 15 puan toplayarak geçerken, Manisa FK ise büyük bir düşüşün içine girdi ve 6 haftada 1’er galibiyet ve yenilgi ile 4 beraberlik yaşadı. Böylece o süreci sadece 6 puanla kapattı.

Dün oynanan maçlarda Samsunspor,BAK Spor’u 2-0 mağlup ederken, Manisa FK, Hekimoğlu FK deplasmanından 0-0 ile dönünce averajla lider olan Samsunspor, bu defa 2 puan farkla liderliğini sürdürdü.

49 puana sahip olan kırmızı beyazlılar, attıkları 46 gole karşılık kalesinde yalnızca 7 gol gördü ve profesyonel liglerin en az gol yiyen takımı durumundalar.