Samsunsonhaber gündeme getirmişti, Başkan Mustafa Demir açıkladı!

Samsunsonhaber gündeme getirmişti, Başkan Mustafa Demir açıkladı!

Samsunsonhaber olarak gündeme getirdiğimiz Samsun- Sivas Demiryolunda oluşacak trafik sorununa yönelik, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir önemli açıklamalarda bulundu.

Samsunsonhaber köşe yazarı Akın Üner'in 'Sivas Demiryolu ve Bir Önemli Hatırlatma' konulu köşe yazısında yer alan,Samsun'u Sivas'a bağlayan demiryolu hattına yönelik yaptığımız özel haberler sonrasında,Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir yaşanacak trafik sorununa ilişkin çözümleri dile getirdi.

Samsun'da birçok oda ve dernek de konu hakkında endişelendiklerini belirtmesinin ardından açıklama yapıldı.

TCDD'den geçtiğimiz günlerde Samsunsonhaber'e özel yapılan açıklamada" Bölge için gece gündüz çalıyoruz. Çok net çözümler elde ettik. İlk olarak trenleri gece geç saatlerde geçirmeyi düşünüyoruz. Bunun yanında trafiğin sıkışacağı yerde treni üst geçit yaparak yukardan geçireceğiz. Tren yüzünden trafik sorunu olmayacak" ifadelerine yer verilmişti.

VİYADÜK ÇÖZÜM OLACAK

Mustafa Demir konuyla ilgili trafiğin yoğun olduğu noktaya viyadük yapılabileceğini söyleyerek;'' Mert ırmağı önündeki hemzemin geçişte sıkıntı var. Bu hattan günde 22 -23 katar geçişi olacak. Bunlar uzun katarlar olacak ve sabah akşam pik saatlerde hemzemin geçitte trafik yoğunlaşması ve sıkışması meydana gelecek. Similasyon bunu gösteriyor. Hatta Piazza'nın önünden Belediye Evlerindeki viyadükün altına kadar dolduran bir trafik oluşacak gibi görünüyor. Devlet Demiryolları yla çalışmalarımız devam ediyor. O hemzemin geçit yerine karayolunun üstten geçtiği bir proje üzerinde çalışıyoruz. Geçecek ama ciddi sorunlar var. Bu projeyle Mert ırmağının üzerinden geçecek köprü de değişecek, o köprü de yükselecek. Asıl problem hemzemin geçidin olduğu yerdeki köprünün ağzında sel olduğunda tıkayıcı özelliği var. O köprünün yükselmesi gerekiyor. O köprü yükselecek, karayolu da yükselecek. Orada ciddi bir zorluğumuz var, proje çalışması üzerinde çalışıyoruz. Belediye evlerinde yaptığımız viyadük benzeri bir yapı orada ister istemez ortaya çıkacak" dedi.