Mustafa Demir Samsun için önemli projeyi açıkladı

Mustafa Demir Samsun için önemli projeyi açıkladı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kentin trafik sorununu çözümlemeye yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, trafik sorununu çözümlemeye yönelik, Samsun için önemli olacak projeleri açıkladı. 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir,''İlkadım belediyemizle de görüştük, mutabakata vardık, bulvar üzerindeki eski hizmet binasını alıp, orayı da yıkıp katlı otopark yapacağız" dedi.

YAPAY ZEKA SİSTEMİ KULLANILACAK

Başkan Mustafa Demir, yapay zeka kullanılan sistemle kavşakları yöneteceklerini söyleyerek, "Kentin trafik sorununu açısından, otopark konusuna getireceğimiz çözümler, şehrin trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak. Zira yeterli otopark olmaması nedeniyle araçlar daha çok yol kenarlarına park ediliyor bu da bizim imarda var olan ulaşım yol ağımızı, şeridimizi daraltıyor. Ama bunun da dışında Atatürk bulvarı başxta olmak üzere, Atakum ve Samsun'un bir çok yerinde 88 kavşakla ilgili, optik okuyucularla, akıllı trafik yönetimi dediğimiz hatta içerisine kısmen yapay zekayı da soktuğumuz bir dijital sistemle yönetilen trafik planlaması çalışmalarımız devam ediyor. Atatürk Bulvarı üzerindeki tüm kavşaklarla ilgili planlamalarımızı tamamladık" açıklamasında bulundu. 

 VİYADÜK YAPILACAK

Mustafa Demir; "Mert ırmağı önündeki hemzemin geçişte sıkıntı var. Bu hattan günde 22 -23 katar geçişi olacak. Bunlar uzun katarlar olacak ve sabah akşam pik saatlerde hemzemin geçitte trafik yoğunlaşması ve sıkışması meydana gelecek. Similasyon bunu gösteriyor. Hatta Piazza'nın önünden Belediye Evlerindeki viyadükün altına kadar dolduran bir trafik oluşacak gibi görünüyor. DevletDemiryollarıyla çalışmalarımız devam ediyor. O hemzemin geçit yerine karayolunun üstten geçtiği bir proje üzerinde çalışıyoruz. Geçecek ama ciddi sorunlar var. Bu projeyle Mert ırmağının üzerinden geçecek köprü de değişecek, o köprü de yükselecek. Asıl problem hemzemin geçidin olduğu yerdeki köprünün ağzında sel olduğunda tıkayıcı özelliği var. O köprünün yükselmesi gerekiyor. O köprü yükselecek, karayolu da yükselecek. Orada ciddi bir zorluğumuz var, proje çalışması üzerinde çalışıyoruz. Belediye evlerinde yaptığımız viyadük benzeri bir yapı orada ister istemez ortaya çıkacak" dedi.