Elazığ Depremi Samsun Ladik Depremini Tetikler Mi?

Elazığ Depremi Samsun Ladik Depremini Tetikler Mi?

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğünde deprem Samsun'da da hissedilince akıllara Ladik İlçesi'nden geçen Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın tetiklenip tetiklenmeyeceği sorusu geldi.

Elazığ’da 6.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.Kandilli Rasathanesi veDeprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 20.55’te merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedildi. Deprem çevre iller ile Samsun'da da hissedildi.

Böylesine büyük bir depremin hemen ardındanLadik İlçesi'nden geçenKuzey Anadolu Fay Hattı'nın tetiklenip tetiklenmeyeceği sorusu geldi.Samsun'un Ladik ilçesinde 1943 yılında yaşanan Türkiye'nin en büyük depremlerinden birisi olan Ladik depreminde 2 bin 300 civarında kişi hayatını kaybetmiş 5 bin kişi yaralanmıştı.

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Samsun Şube BaşkanıGül Yüzüncü Yılmaz, konuyla ilgili Samsunsonhaber'e yaptığı açıklamada Ladik İlçesi'nin Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda ancak Elazığ'ınDoğu Anadolu Fay Hattında yer aldığını söyledi.

Yılmaz," Elazığ depremi farklı bir fay hattı olduğundan Kuzey Anadolu Fay Hattı'nı doğrudan etkiler diyemeyiz. Farklı fay hatlarında bulunuyoruz amaLadik birinci dereceden deprem bölgesi. En son 1943 yılında yaşanmış bir deprem var. Dolayısı ile biriken bir enerji söz konusu. Bu nedenleSamsun deprem gerçeğinden uzakta değil" dedi.

samsun ladik  deprem