Askerlik yerleri 2020 sorgulama ekranı E-Devlet üzerinden açıldı

Askerlik yerleri 2020 sorgulama ekranı E-Devlet üzerinden açıldı

Askerlik yerleri 2020 sorgulama ekranı E-Devlet üzerinden açıldı! 2000/1 ve bedelli askerlik yerleri.

Askerlik ve bedelli askerlik yerleri, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Askeralma Müdürlüğü tarafından açıklandı. 2000/1 celp dönemi ile askerlik görevini yerine getirecek olan yükümlüler ile birlikte bedelli askerlik yapmak için başvuruda bulunanlar, aşağıda yer alan E-Devlet linkleri üzerinden askerlik yerleri hakkında bilgi edinebilecek. İşte, E-Devlet askerlik yerleri sorgulama ekranı ve detaylı bilgiler

2000/1 askerlik yerleri, şubat celbi ile vatani görevlerini yerine getirmek isteyen on binlerce kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Bedelli askerlik ve askerlik yerleri hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlar, E-Devlet üzerinden Milli Savunma Bakanlığı'nın yayımladığı bilgileri görüntüleyebilecek.

Askerlik yerleri sorgulama işlemi, E-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra çok kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Askerlik yerleri için yapılan açıklamaya, aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Bedelli askerlik sınıflandırma sonuçları da, Milli Savunma Bakanlığı'nın E-Devlet sistemi üzerinden sorgulanabilecek.

Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaptı;

"Ocak/Şubat/Mart 2020’de silahaltına alınacak yedek subay/astsubay, erler ile 2020’de bedelli askerlik yapacak yükümlülerin sınıflandırma sonuçları bugünden itibaren e-devlet ve Askerlik Şubesi Başkanlıklarından öğrenilebilecektir."

ASKERLİKTE YENİ DÖNEM NASIL OLACAK?
Askeralma Kanunu'na göre, askerlik hizmeti yedek subay, yedek astsubay, erbaş ve er olarak yerine getirilecek.

Hizmet süresi, erbaş ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olacak.

Kanun, yükümlülük esasına göre silah altına alınacakların yoklama, sınıflandırma, celp, sevk, erteleme, muafiyet, muvazzaflık, cezalı yükümlülere yapılacak işlemler, Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) çeşitli statülerde görev yaparken ayrılan personel dahil olmak üzere yedeklik dönemleriyle TSK'ye çeşitli statülerde katılan personelin askerlik yükümlülüğünü yerine getirmiş sayılması ve bunlardan askerlik hizmetini tamamlamamış bulunanların işlemlerine ilişkin esas ve usuller düzenleniyor.