Çin'deki virüsün sebebi bulundu

Çin'deki virüsün sebebi bulundu

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyayı tedirgin eden yeni virüs en son ABD'nin Washington eyaletindeki bir kişide tespit edildi. Uzmanlar hayvandan insana geçen virüsün kaynağının yarasalar olduğunu bildirdi.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan yeni birvirüs tüm dünyayı endişelendirdi.

Şimdiye dek 9 kişinin ölümüne yol açan virüs en son ABD’ninWashington eyaletindeki bir kişide tespit edildi. Peki, koronavirüsü nasıl ortaya çıktı? Gazeteci Emre Demir, bölgeden gelen sıcak gelişmeleri aktardı. Demir, “Virüse, 12 Aralık’ta Çin’in orta kesiminin bulunduğu Wuhan şehrinde bulunan deniz ürünü pazarında tespit ediliyor” dedi.


Korona virüsünün neden olduğu zatürreye benzetilen gizemli hastalık yüzünden şimdiye dek 9 kişi hayatını kaybetti. Virüs, son olarak ABD’nin Washington eyaletindeki bir kişide tespit edildi. Çin ziyareti sonrasında hastalandığı belirtilen kişinin Wuhan’da görülenkorona virüsünün aynısını taşıdığı belirtildi.

“Virüs küresel salgın haline dönebilir”

 Emre Demir, Dünya Sağlık Örgütü’nün gizemli virüs için acil toplantı çağrısında bulunduğunu belirtti.

Demir, “Virüs, Çin’in Wuhan şehrinde aralık ayında ortaya çıktı. Önce lokal bir hadise olarak adlandırılıyordu. Fakat zamanla Çin’in başka bölgelerine ve ülkelere yayılmaya başladı. Küresel bir salgın haline dönüyor, bunu söylemek biraz olabilir ama Dünya Sağlık Örgütü Cenevre’de acil bir toplantı düzenliyor” dedi.

“Yarasalar virüsü üretiyor”

Gizemli virüsün Çin’de deniz ürünü pazarında ortaya çıktığını sözlerine ekleyen Demir, şöyle konuştu:

“Virüse, 12 Aralık’ta Çin’in orta kesiminin bulunduğu Wuhan şehrindeki deniz ürünü pazarında tespit edildi. Uzmanlar hayvandan insana geçen virüsün kaynağının yarasalar olduğunu bildirdi. Yarasaların virüsü ürettiği, taşıyıcı başka canlıların olduğu söyleniyor. Çin, Dünya Sağlık Örgütü’nün yetkilerini bölgeye davet etti.”