Haber Yorum - Burak Çalık Transferi Ne Anlama Geliyor?

Haber Yorum - Burak Çalık Transferi Ne Anlama Geliyor?

Samsunspor'un Burak Çalık transferini sizler için yorumladık.

Samsunspor Haber: Samsunspor ara transfer dönemindeki son hamlesini de yaptı ve daha önce ismi bizzatTeknik Direktör Ertuğrul Sağlam tarafından kamuoyuna açıklananBurak Çalık resim imzayı attı.

Böylelikle kırmızı beyazlılar ara transferde stoper mevkiineSancaktepe FK’danRecep Burak Yılmaz ile Göztepe’den Veli Çetin’i, orta alana İstanbulspor’dan Muhsin Yıldırım’ı, hücum hattına ise Balıkesirspor’dan Halil Çolak ile Denizlispor’dan Burak Çalık’ı transfer etmiş oldu. Transferlerin hepsi için hazır, bilinen, istikrarlı ve teknik ekip tarafından istenen oyuncular diyebiliriz.

Bu isimler arasında Burak Çalık’a ayrı bir sayfa açalım. Çünkü artık futbolunun olgunluk dönemini yaşayan 1989 doğumlu oyuncu Samsunspor mazisi olan bir oyuncu aynı zamanda. Biz onu ilk defa 2008-09 sezonunda tanıdık. Henüz 20 yaşındayken Samsun’da oynanan bir Altay maçında, bize 3 gol birden atmıştı. Sonrasında Birinci Lig’in elit futbolcularından biri haline geldi. 2011-12 sezonunda Samsunspor Süper Lig’e yükselince transfer edilenlerden biri de Burak oldu. Ancak Vladimir Petkoviç ona yalnızca 2 maçta şans verince devre arasında Adanaspor’a kiralandı. Orada muhteşem bir performans çizse de tam da final maçından önce sakatlandı. Samsun’a sakat olarak döndü.

Nitekim 2012-13 sezonunun ilk devresinde kadroda olsa da yine sadece birkaç maç oynadı ve devre arasında yine Adanaspor’a gitti. Sonrasında Burak Çalık, farklı takımlarda yine bize rakip oldu. Geçen sezon Denizlispor’un şampiyonluğunda başroldeki oyunculardan biriydi. Bu sezon ligin ilk devresinde fazla şans bulamadı ve 7 yıl sonra yeniden Samsun’a döndü.

Burak,Süper Lig’den İkinci Lig’e gelmiştir. Bu önemli tabii. Ayrıca o üst düzey bir Birinci Lig oyuncusu. Yani taraftarın tabiriyle “Bu lige fazla gelir.” Oyun yapısı olarak süratli, kanatları iyi kullanan skor üreten, gol atıp attıran bir oyuncu. Dolayısıyla Samsunspor’un ilk golü bulduğu ve arkada geniş alanlar yakalayacağı her maçı alıp koparacak kalitede bir oyuncu.

Burak Çalık transferiSamsunspor için adeta bir gövde gösterisi ve mesaj niteliğindedir. Sadece hedefin şampiyonluk olduğu değil, üstünlük kurarak şampiyonluk olacağını da ifadesidir. Burak Çalık normal performansını sergilese bile bu ligin çok üstünde bir oyuncudur. Umarız ki, şampiyonluk hikayesinde onun da büyük bir katkısı olacaktır.