Samsun'da yakılarak öldürülen Şaver Cindi'nin katil zanlısı yakalandı

Samsun'da yakılarak öldürülen Şaver Cindi'nin katil zanlısı yakalandı

Samsun'un Kavak ilçesinde yaşayan ve diri diri yanarak hayatını kaybeden Şaver Cindi'nin çocukları Müge Anlı'ya başvurmuştu.Yaşlı kadının cinayet zanlısı akrabası Fikret Cindi, Bursa'da gözaltına alındı.

Müge Anlı Samsun: Samsun ’un Kavak  ilçesi Küçükçukuralan mahallesinde, 2017 yılında evinde diri diri yakılarak öldürülen Şaver Cindi 'nin çocukları cinayetin aydınlatılması ve cinayet zanlısının yakalanması için dün Müge Anlı 'ya başvurdu. Olayın canlı yayında kauoyuna yansımasının ardından katil zanlısı Fikret Cindi, Bursa'da polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. 

Samsun'da 2017 yılında diri diri yakılan ve tedavi gördüğü hastanede 10 gün sonra hayatını kaybeden yaşlı kadının cinayet zanlısı akrabası Bursa'da gözaltına alındı.

 2017 yılındaSamsun'unKavak ilçesi Küçükçukuralan Mahallesi'nde, evinde yangın çıkan 79 yaşındakiŞaver Cindi ağır yaralı olarakSamsun Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi gören yaşlı kadın, polise verdiği ifadede, eşinin cuma namazına gittiğindeFikret Cindi'nin (52) eve geldiğini ve para istediğini, olmadığını söyleyince kendisini darp ederek, üzerine ve etrafına benzin döküp ateşleyerek kaçtığını söyledi. Bunun üzerine ekipler, şüpheliyi aramaya başladı.

3 yıl sonra Bursa'da yakalandı

Çekirge Çekirge Polis Karakolu'na bağlı ekipler şüphe üzerine bir yaya olan bir kişiyi durdurdu. İstanbul'dan Bursa'ya feribot ile geldiğini iddia eden şahıs, kimliği düşürdüğünü söyleyince ekipler iyice şüphelendi. Bunun üzerine şüpheli kimlik tespiti için karakola götürüldü. Burada yapılan araştırmalarda şüphelinin 6 suçtan aranması olduğu belirlenen Fikret Cindi olduğu ortaya çıktı. Cindi, gözaltına alındı. Cindi'ninİstanbul Kağıthane'de ikamet ettiği ve orada bir çay ocağında çalıştığı öğrenildi. 6 çocuk babası olduğu öğrenilen şüpheli, Bursa'da ikamet eden 2 çocuğunu görmeye geldiği belirtildi.

Cinayeti kabul etmedi

Öte yandan karakoldaki işlemlerinin ardından şüpheliBursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi. Gazetecilerin, "benzin dökerek diri diri öldürdüğünüz doğru mu?" şeklindeki sorusuna şüpheli, "Ben yapmadım. Yapsam ben gelmem. Üzerime iftira atılıyor. Düşmanı başka yerde arasın. İddiaları kabul etmiyorum. Yapmadım diyorum" dedi.

fikret cindisamsun kavak  samsun haber bursa