Samsunspor Pendikspor Maçının Analizi

Samsunspor Pendikspor Maçının Analizi

Samsunspor'un deplasmanda 2-0 kazandığı Pendikspor maçının analizini sunuyoruz.

Samsunspor Haber: En başta şunu söyleyelim; çok da iyi oynamadık.

Evet, hatta vasat bir oyun oynadık da ditebiliriz. Hücum hattımızın düşük performansı bunda tabii ki etkiliydi. Ama şurası net, iyi oynamasak da kazanabiliyoruz. Geçen sezon kötü oynadığımız hiçbir maçı kazanamıyor, hatta iyi oynadığımız bazı maçları da kazanamıyorduk.

Bu galibiyet kültürü, bu nedenle önemli. Bir başka artımız ise gol yemiyor oluşumuz. Allah nazardan saklasın, Nurullah pırlanta gibi bir evladımız.Samsunspor'la birlikte ligler atlayacak ve A milli Takıma kadar uzanabilecek kadar potansiyeli olan bir genç.

Savunma hattında "Yalçınsızlık" sıkıntısı devam ediyordu. MaalesefErcan Yazıcı beklenen seviyede değil. Zaten bu yüzden Ertuğrul Hoca iki stoper birden aldı. Oyunun son bölümlerinde, sakatlanan Erkam'ın yerine giren Veli'nin çok iyi sinyaller verdiğini söyleyebiliriz.

Kubilay, Bahattin ve maçın daha ilk atağında bileğini burkup, bunun tedirginliğiyle oynayan Atabey'in günlerinde olmayışları hücum zenginliğimizi düşürdü. Ancak şu var ki, kadro kalitemiz maçı kazanabilecek güçteydi. Nitekim ilk ciddi hatalarında Guido cezayı kesti. Çok klas bir vuruşla...

İkinci devre ilk devreye göre biraz daha zor geçti. Hatta bir, beş dakikalık bölümle epeyce geldiler üstümüze. Bir an endişe ettiysek de, bu kez sahneye yeni transferlerden Halil Çolak çıktı. Tamamen bireysel becerisi, gücü ve gol vuruşuyla skoru 2-0 yaptı.

Takımda bir takımdaşlık olduğu iyice hissediliyor. Bunun dışındaysa esas etkili faktörErtuğrul Sağlam. Hoca'nın ağırlığı her yerde kendisi hissettiriyor.

Bu arada Pendik Stadyumu, tahmin edildiği üzere neredeyse silme Samsunsporlu doluydu. Kendilerine ayrılan bölümü tamamen dolduran taraftarlarımız, kendilerine ayrılmayan bölümleri de itinayla doldurmuştu!

Pendikli oyuncular Samsunsporla oynamanın getirdiği motivasyonun üstüne bir deTRT yayını motivasyonunu da eklemiş olmalılar ki, haddinden sert oynadılar. Hatta birkaç pozisyon gaddarcaydı! Hakem ise bu sertliklere göz yumdu.

Lider gittiğimiz İstanbul'dan lider dönüyoruz.

Nasıl oynarsak oynayalım, bir şekilde kazanabiliyoruz.