Yeni infaz düzenlemesi suç mağdurlarını üzecek mi?

Yeni infaz düzenlemesi suç mağdurlarını üzecek mi?

Adalet Bakanlığı'nın seçenekli olarak hazırladığı infaz düzenlemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Sunulan yeni infaz düzenlemesine göre; evde infaz, gece infaz gibi alternatifler gelecek. Detaylar haberimizde.

Af haberleri;  Adalet Bakanlığı'nın uzun süredir üzerinde çalıştığı ve seçenekli olarak hazırladığı infaz düzenlemesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu. Cinsel suç, uyuşturucu, örgütlü suç, terör, mükerrer suçlar gibi suçları kapsam dışında tutacak yeni infaz düzenlemesinde evde infaz ve gece infaz gibi alternatifler olacak.

Yeni düzenlemeye göre 1 yıl hapis cezası alan, cezayı hafta sonu veya gece çekebilecek. Verilen cezanın yarısı cezaevinde geçirilecek. Kişi 1 ay dahi hapis cezası alsa; belirli süre cezaevinde yatmak zorunda olacak. Kadın ve yaşlılara evde infaz uygulanacakken, hamile kadınların cezası 1,5 ay ertelenecek. Cezanın infazının beşte biri denetimli serbestlikle geçecek.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin ittifak ortağı AK Parti'nin masasına sık sık getirdiği 'af yasası' için Erdoğan'dan sürpriz bir çıkış geldi. 2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan, "İnfaz düzenlemesini de içeren ikinci yargı paketinin hazırlıklarını tamamladık, birkaç hafta içinde Meclis gündemine getiriyoruz" demişti.

5 ayrı paket halinde getirilmesi planlanan toplam 160 maddelik yargı paketi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onay vermesi halinde, 30 maddelik ikinci paket AK Parti ve MHP milletvekillerinin imzasıyla Meclis'e sunulacak.