Samsun City Mall AVM için kapatma başvurusu

Samsun City Mall AVM için kapatma başvurusu

Mimarlar Odası Samsun Şubesi Başkanı Mimar İshak Memişoğlu, Samsun City Mall AVM'nin yasalara aykırı olarak açıldığını ifade ederek; 'Samsun City Mall AVM'nin kapatılması için harekete geçerek gerekli başvuraları yapacağız' dedi.

BugünSamsun Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeCity Mall AVM'nin yasallaştırılmasını sağlayacak protokol görüşüldü. City Mall AVM konusunda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e protokol imzalama yetkisi verme ve nazım imar planı değiştirme teklifi içeren maddelere CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin itirazının ardından, Meclis Başkan Vekili Nihat Soğuk konunun daha detaylı araştırılması için maddeleri komisyonda bekletmek amacıyla oylamaya sundu. Her iki madde için de oy birliğiyle komisyonda bekletilme kararı verildi.

Süreci değerlendiren Türkiye Mimarlar Odası Samsun Şubesi Başkanı Mimarİshak Memişoğlu, Samsunsonhaber'e yaptığı özel açıklamada; " Tamamen hukuksuz biçimde açılan Samsun City Mall AVM'de yaşanacak en ufak bir kaza, yangın vs gibi olaylardan doğacak sonuçların hesabını kimse veremez. Çünkü o binanın yapı kullanma izin belgesi yok. Bu belge olmadığı için AVM içerisindeki açık olan mağazaların hiç birinin ruhsatı yok. Bütün bu hukuksuzluğu ortadan kaldırmak adınaSamsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde BaşkanMustafa Demir'e protokol imzalama yetkisi ve nazım imar planı değiştirme statüsü verilecekti. Ancak, meclis üyeleri var olan tereddütleri göz önünde bulundurarak protokol görüşmelerini 1 ay sonraya erteledi. Biz de Mimarlar Odası olarak bu süreyi iyi kullanıp yarından itibaren Samsun City Mall AVM'nin kapatılması için harekete geçerek gerekli başvuraları yapacağız" dedi.


“Belli bir hisse devri ve kira garantisi ile nazım imar planı değişikliği yapılarak söz konusu alışveriş merkezinin yasallaştırılmasını” hedefleyen protokolün siyasi baskılar ile meclisten geçirileceğinden endişe duyduklarını ifade eden Memişoğlu; " Bu protokol mecliste kabul edilinceye kadar Samsun City Mall AVM'nin kapalı kalması gerekirken görkemli bir açılış yapılarak hizmete girdi. Şimdi protokol süresi 1 ay ileriye atıldı. Sonuç olarak bu AVM kaçak biçimde çalışmaya devam ediyor. Burası için uyduruk bir ruhsat verilmiş. Biz bu ruhsatın iptaline de dava açacağız. Burası bilindiği üzere burası ofis alanı olarak gösterilip alınmış bir ruhsat var. Bu kadar usulsüzlüğün olduğu yerde görevini yerine getirmeyen herkes bunun sonuçlarına katlanmak durumundadır" ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ