Samsunspor Gümüşhanespor maç analizi

Samsunspor Gümüşhanespor maç analizi

Samsunspor'un Gümüşhanespor'u 3-0 mağlup edip, liderlik koltuğuna oturduğu maçın analizini sunuyoruz.

Dün oynanan maçta Manisa FK, Zonguldak deplasmanında berabere kalıp, iki puan bırakınca bizim için liderlik şansı doğmuştu. Samsunspor hangi skorla kazanırsa kazansın lider olacaktı. Elbette bu liderlik konusunun başka anlamları da vardı. Bu lige düştüğümüzden bu yana, aradan 1.5 sene geçmiş ancak hiç lider olamamıştık. Taraftarlarda ve camiada bunun psikolojik burukluğu vardı. Genel kanaat ise liderliği ele aldığımız zaman bir daha asla bırakmayacağımız yönündeydi.

Liderlik ihtimalinin getirdiği heyecan Futbol A.Ş. Başkanı Yüksel Yıldırım’dan, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’a, öğrenci taraftarından, tribün gruplarına kadar herkesi sarmıştı. Ancak bu sefer büyük bir özgüven de vardı. Taraftar takımına güveniyordu.

Bu şartlar altında çıkılan Gümüşhanespor maçı beklediğimiz gibi oynandı. Topa sahip olan, sürekli arayış içinde olan ve hücum futbol oynayan bir takımımız vardı. Skor 3-0’ken bile Gümüşhane kontra atak yapmaya çalışıyordu. Yani, Samsunspor gücünü rakibine hissettirmiş, baskın bir futbol ortaya koymuştu.

Kaptan Caner Arıcı hırsı kadar hücuma katkısıyla da beğeni topluyor. Ferhat Çulcuoğlu o kadar çok top çaldı ki, sayamadık artık. Gökhan Alsan kalsını konuşturmaya devam ediyor. Savunmamız sağlam duruşunu devam ettirdi. Gol yememek de önemliydi ve bunu yine başardılar.

Takımın genel durumundan söz ederken, Ertuğrul Sağlam faktörünü de atlamamak lazım. Geldiği andan itibaren bizi hiç yanıltmadı. Çünkü Sağlam’ın Türkiye’nin en klas ve çalışkan hocalarından biri olduğu ortadaydı. Bu ağırlığını, futbolculara da hissettirebiliyor. Kulübede bir teknik direktör olduğunu hepimiz farkındayız. Aynı şey oyuncular için de geçerli. Hepsi, sanki hoca daha yeni gelmiş gibi kendilerini sürekli göstermek peşindeler. Bunun için daha çok mücadele ediyorlar. Takımdaşlık olgusunu yüksek tutuyorlar.

Şimdi sırada Pendik deplasmanı var. Lider gideceğimiz İstanbul’dan lider döneceğimize inanıyoruz.