Samsun'da eşinin altınlarıyla iş kurdu hibe desteğiyle başarı sağladı

Samsun'da eşinin altınlarıyla iş kurdu hibe desteğiyle başarı sağladı

Samsun'da eşinin altınlarını sermaye yaparak 10 keçi ile kendine iş kuran ve dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz'ın destekleriyle hibe ahır yapılan Ahmet Aygül, aradan geçen yılların ardından eşiyle üretim yapıp ailesine bakıyor, geçimlerini sağlıyor.

3 yıl önce işini bırakarak köyüne dönen ve eşine mehir olarak verdiği altınları satıp 10 adetSaanen cinsi keçi alıpLadik İlçesi Deliahmetoğlu Mahallesi'ndeki evlerinin bahçesinde yetiştirmeye başlayanAhmet Aygül, bu sırada ürettiği sütlerden de peynir yaparak sattı.

Zorlu geçen günlerin ardından keçi sayısını artıran ve hayvan yetiştiriciliğinde başarı sağlayan Aygül, onlarca keçiye sahip oldu. Hayvanlarına bir ahır yapmak isteyen Aygül, 2017 yılında Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Kırsal Kalkınma Projesi’ne başvurdu ve destek almaya hak kazandı.

Dönemin Büyükşehir Belediye BaşkanıYusuf Ziya Yılmaz, Aygül ailesinin azimlerine ve yaşam mücadelelerine katkı sağlayarak kendilerine 255 metrekare ahır yapılmasını sağladı.

Destek ile üretimini daha da artıran Aygül, bugün günde 200 litre süt almaya, 13-14 kilogram peynir yapıp şehir içi ve dışına satmaya başladı.

Ladik ilçesine program gerçekleştiren AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı veSamsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Ladik Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel ve AK Parti İlçe Başkanı Recep Dirican ile Deliahmetoğlu mahallesine giderek Aygül ailesini ziyaret etti. Ahırda bulunan keçilere bakan ve oğlakları seven Yılmaz, ailenin başarısı için kutladı, evlerine misafir oldu.

Ahmet Aygül'ün 3 yıl önce büyükşehir belediyesine başvurusunun ardından hibe programlarından kendisine ahır yapıldığını anımsatan AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, "Bugün eşi Sema Aygül ile birlikte onlarca keçiye sahip olan ailemiz yaptıkları işte başarı sağladı. Tüm geçimlerini bu işten sağlıyorlar ve büyük emekler harcıyorlar. Kendilerini kutluyorum." dedi.

Ahır desteği sayesinde üretim potansiyellerinin arttığını ve işlerinin daha da iyi duruma geldiğini belirten Ahmet Aygül, Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.