Altına yatırım yapacaklar dikkat! Samsun Kuyumcular Odası'ndan önemli açıklama

Altına yatırım yapacaklar dikkat! Samsun Kuyumcular Odası'ndan önemli açıklama

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, Samsunsonhaber'e özel açıklamalarda bulundu.

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman,ABDve İran arasında yaşanan gerginlikten dolayı, altın fiyatlarında ani bir yükselişin olduğunu ifade ederek ''Yatırım yapmak isteyen vatandaşlar bir kaç gün daha beklesin. Gerilim düştüğü an fiyatlar geri çekilecek'' dedi.

ABD VE İRAN GERİLİMİ ALTINI ETKİLİYOR

Salih Özman açıklamasında; ''Her zaman söylediğimiz bir söz var,altın en güvenli liman. Bu liman neden tercih ediliyor, savaş ve siyasi gerginliklerin olduğu dönemde insanların elinde yatırım için tuttukları en güvenli yatırım aracı altın oluyor. Siyasi gelişmelerden olumsuz etkilenmiyor ve dünyanın her yerinde geçer akçe bir değeri var. Şuan da ABD ve İran arasında olan gerilimden altın tabi ki etkileniyor'' açıklamasında bulundu.

BEKLEDİĞİMİZDEN HIZLI BİR YÜKSELİŞ OLDU

Özman ; ''Altının 2019 yılında bin 500 dolar seviyesini bulacağı zaten bütün analistlerin tahminiydi. Yani bizimde tahminimizdi. Aslında bugün geldiği nokta çok da beklemediğimiz nokta değil. 2020 yılında içerisinde, biz altının uluslararası piyasada oluşunun bin 600 dolara çıkacağını öngörmüştük. Bugün mevcut olan siyasi gerilim sadece fiyat artışının erkene çekilmesi oldu. Bugün ki yükseliş, beklediğimizden daha hızlı bir yükseliş oldu. '' dedi.

HIZLI YÜKSELİŞLERDE, DÜŞÜŞ YAŞANIYOR

Salih Özman;Önümüzde iki senaryo var. BuAmerika ve İran arasındaki gerilimin daha ileri boyutlara çıkıp, çetin bir çatışmaya dönüşmesi. İkinci senaryo da, Amerika ve İran'ın gerilimi düşürmek adına saldırganlıklarından vazgeçmesi. Eğer gerilim yükselir de bir savaş ortamı olursa, altın fiyatlarında tabi ki bir düşüş yaşanmaz. Eğer durulurlar ise, gerilim azalır ve altın fiyatlarında da bir düşüş olur. Bu kadar hızlı yükselişlerin hızlı olmasa da bir düşüşü söz konusu oluyor'' şeklinde konuştu.

ALTIN ALMAK İSTEYENLER BİRAZ BEKLESİN

Henüz yatırım yapmamış ve elinde nakit bekleten vatandaşlar için de bir öneride bulunan Salih Özman; '' Önümüzdeki bir kaç gün daha İran ve Amerika arasındaki gerilimi takip ederek, gerilimin yükselip yükselmediğine bakarak, yatırım yapılmasında fayda var . Bunu zarar ederler diye söylemiyorum. Kar süreci için vadeyi uzun tutmaları gerekir diye söylüyorum . Yoksa bugün ki fiyattan da alan 2020 yılı içerisinde yine kar edecek. Ama daha az kar elde edecek ve daha uzun süre bekleyecektir. Gerilim düştüğü zaman fiyatları bir miktar aşağıya çekecek ve altın alımı için en uygun zaman olacak'' dedi.

Haber: Kübra ÖKSÜZ