Samsunspor'un rakibi Gümüşhanespor, rakibi Tanıyalım

Samsunspor'un rakibi Gümüşhanespor, rakibi Tanıyalım

Samsunspor'un hafta sonu misafir edeceği Gümüşhanespor'u sizler için araştırdık.

Daha önceki yıllarda başka adlarla mücadele eden Gümüşhanespor, 1995 yılında yeniden kurulan bir futbol kulübü. Uzun yıllar alt liglerde mücadele eden kırmızı beyazlılar, 2016-17 ve 2017-18 sezonlarında tarihinin en başarılı dönemini geçirdi diyebiliriz.

Bu sezonlarda uzun süre lider götürdüğü 2. Lig'i önce Ankaragücü, ardından Altay'a şampiyonluğu kaybederek kapattılar. Play Offlarda ise biri finalde olmak üzere iki kere kaybettiler.

Aynı süreçte Türkiye Kupası'ndan Trabzonspor'u elemek gibi sükseli işlere de imza attılar. Ancak son iki sezondur ciddi bir kan kaybı yaşanıyor. Nitekim bu sezonun ilk devresini 18 puanla 15. sırada tamamladılar ve tehlik çanları çok yakından çalıyor. Üstelik sezon başındaki yönetim de görevden ayrıldı devre arası kampı bile yapılamadı.

Sancar Yıldırım, Murat Kayalı, Tugay Adamcıl, Hasan Kaşıkara, Muharrem Efe, Fırat Arıkan ve 7 golle takımının en golcüsü olan Ahmet Güven gibi isimler alacaklarına karşılık takımdan ayrıldılar. Geriye az sayıda oyuncusu kaldı ve altyapıdan genç oyuncular kadroya alınmaya başladı. Yani, durum onlar açısından pek parlak görünmüyor.

Samsunspor, bu sezonGümüşhanespor ile biri lig, diğeri kupada olmak üzere 2 maç yaptı. Her iki maçı da deplasmanda oynayan temsilcimiz, ligin ilk haftasında uzun süre 9 kişi oynadığı maçı 2-0 kazanmıştı. Kupada ise 3-0'lık bir galibiyetimiz vardı.