Samsun'da yılbaşında okullar, Kamu kuruluşları tatil mi?

Samsun'da yılbaşında okullar, Kamu kuruluşları tatil mi?

Yılbaşında okullar tatil olacak mı 2019? Kaç gün tatil olacak? 31 Aralık 2019 yarım gün mü? 1 Ocak 2020 okullar tatil mi? soruları arama motorlarında sıkça araştırılmaktadır. Biz de sizler için bu merak edilenleri derledik. İşte tüm merak edilenler.

Yılbaşı yaklaşırken öğrenciler, öğretmenler ve veliler tatil zamanlarını merak etmeye başladı. Peki Yılbaşında okullar tatil olacak mı 2019? Kaç gün tatil olacak? 31 Aralık 2019 yarım gün mü? 1 Ocak 2020 okullar tatil mi? Tüm merak edilenler haberimizde...

1 OCAK 2020 ÇARŞAMBA GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ?

2020 yılının resmi tatilleri geçtiğimiz günlerde belli olmuştu. 2020 yılının tatil günlerinde 1 Ocak 2020 Çarşamba günü tatil olarak belirlenmişti.1 Ocak tarihinin tatil olduğunu öğrenen vatandaşlar, bir günlük tatilin keyfini çıkarmaya çalışacak.

1 Ocak 2020 Çarşamba gününün resmi tatil olmasından dolayı okul, hastane, PTT, SGK, üniversiteler ve banka çalışanları işe gitmeyecek. Bu sebepten dolayı 1 Ocak  günü  öğrenciler okula gitmeyerek tatil yapacaklar.

31 ARALIK 2019 OKULLAR TATİL Mİ?

Yılbaşı gecesi olması dolayısıyla birçok vatandaşın merakla araştırdığı konu, "31 Aralık Pazartesi günü tatil mı ?" olacak sorusu oldu. 31 Aralık Pazartesi günü, resmi tatil olmaması dolayısıyla normal seyrin devam edeceği gün olacak. 1 Ocak Salı günü ise okullar da dahil olmak üzere tüm kamu kurumları tatil olacak. Ulusal Bayram ve Genel Tatilleri Kanununda yer alan bilgilere göre 1 Ocak günü resmi tatil olarak kabul edilmektedir.

Yılbaşı tatilinin bir önceki gün olarak bilinen 31 Aralık tarihi ise bu kanuna göre yarım gün ya da resmi tatil olarak kabul edilmemiştir. Fakat bu yıl 29-30 Aralık tarihinin hafta sonu tatili ve 1 Ocak tarihinin salı gününe geliyor olması dolayısıyla çalışanlar, 31 Aralık Pazartesi günü için yıllık izinlerini kullanarak 4 günlük köprü izin şansını kullanabilecek.

YILBAŞI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Yılın ilk günü 1 Ocak resmi tatil günü. Öncesinde de ne yarım gün ne de tam gün resmi tatil yok. Her yıl olduğu gibi bu yıl da hem çalışanlar hem de öğrenciler 1 gün tatil yapacak..Konu hakkında henüz resmi açıklama gelmemesine karşın, 2020 yılbaşı tatilinin 5 gün olması beklenmiyor.Yani 28 Aralık cumartesi, 29 Aralık pazar, 30 Aralık pazartesi, 31 Aralık salı ve 01 Ocak çarşamba günü için tatil planı yapanlar, izin kullanmak zorunda olacak.