Samsun'da metruk binalar yıkılıyor

Samsun'da metruk binalar yıkılıyor

Samsun'da metruk binalar yıkılıyor.

İlkadım Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde kalan, emniyet ve sağlık açısından risk oluşturanmetruk binaların yıkımına devam ediyor.

İlkadım Belediye BaşkanıNecattin Demirtaş, “Mahallelerimizde, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden, metruk binaları yapılan incelemelerimiz ve yine gerekli izinlerin alımından sonra yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz” dedi.

İlkadım ilçe genelinde güvenlik açısından risk teşkil eden binalar bina sahiplerinin izni doğrultusunda İlkadım Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından yakılıyor. Bu kapsamda ekiplerZeytinlik Mahallesi Harun Reşit Sokak No: 27 de bulunan binanın yıkımını gerçekleştirdi.


İlkadım sınırları içerisinde bulunan, mahalle sakinlerinin emniyeti ve sağlığı açısından şehrin estetiğini bozan ve risk oluşturan binaların yıkımını gerçekleştirmeye devam ettiklerini ifade edenİlkadım Belediyesi Fen işleri Müdürü Yaşar Kutbay “Mahallelerimizde, terkedilmiş, yıkılmaya yüz tutmuş, yangın ve göçme tehlikesi arz eden binaları, olumsuz bir durumla karşılaşmadan önce yıkıyoruz. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden, gençlerimize kötü örnek teşkil eden metruk binaları muhtarlarımız aracılığıyla tespit edip, ev sahiplerinden de gerekli izni aldıktan sonra ya da mahalle sakinlerimizin talebi üzerine incelemelerimiz ve yine gerekli izinlerin alımından sonra yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz.

Vatandaşlarımızdan isteğimiz, mahallelerinde bu tür metruk bina var ise bizlere iletmeleridir. Bizlere bilgi verirlerse biz de belediye olarak, bir olumsuzluk yaşanmadan çözüm üretebiliriz” dedi.

“Emeği geçen herkese teşekkür etti”

Zeytinlik Mahallesi muhtarı Aydın Kaya mahallemizdeki metruk binanın yıkımından memnun olduklarını belirterek, “Yıkılması çok güzel oldu. Kötü alışkanlıkları olan kişilerin meskeni haline gelmişti. Çocuklarımız sokakta oynamaktan çekiniyordu .Bu binanın yıkılması çok iyi oldu. İlkadım Belediyemizin bu hizmetinden dolayı Başkanımız Necattin Demirtaş’a ve emeği geçen tüm çalışanlara çok teşekkür ediyoruz” dedi.