Asgari ücret zam oranı belli oldu mu?Asgari ücret son dakika

Asgari ücret zam oranı belli oldu mu?Asgari ücret son dakika

Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret 2020 zammı belli oluyor.Peki, asgari ücret ne kadar olacak? Gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonunda

Asgari Ücret : Asgari Ücret Belirleme Komisyonu ilk görüşmeyi 2 Aralık, üçüncü görüşmesini ise 17 Aralık tarihinde yapmıştı. Son toplantıdaAGİ veasgari ücret zammı hakkında TÜİK tarafından ilk rakamlar telaffuz edilmişti.

Merakla beklenilen 4. toplantı ise 14.00 itibari ile başladı ve Çalışma Bakanlığı tarafından sonucu birazdan açıklanacak. 

Bugüne kadar gerçekleşen görüşmelerde, işverenler sendikası ile işçi sendikaları arasında AGİ dahil, rakam farklılıkları bulunuyor.Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda yapılacak olan 4. toplantı sonrası hükümetin teklifi açıklanacak.

Toplantıda, 2020 yılında geçerli olacak asgari ücret rakamının Bakan Selçuk tarafından açıklanması bekleniyor.

ÜÇ SENDİKA NE İSTİYOR?

Pazarlık öncesi Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 558 lira zam beklediklerini söyledi.

Asgari ücretin belirlenmesine ilişkin devam eden görüşmelerde 3 sendikadan ortak açıklama gelmiş ve Türk-İş, Hak-İş ve DİSK, 2 bin 578 TL'den geri atmayacaklarını duyurmuşlardı.

ERDOĞAN "JEST YAPARIZ" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret görüşmelerine ilişkin, "İnşallah jestimizi yaparız da burada yapmayalım daha. Bakalım son geldikleri nokta nedir, onu da bir kendilerinden görelim. İnşallah, tarafları memnun edecek bir adımı atarız" ifadelerini kullanmıştı.

MEVCUT ASGARİ ÜCRET NET 2 BİN 20 LİRA

Halen bekar bir işçi için aylık brüt 2 bin 558 lira 40 kuruş olan asgari ücret, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 2 bin 20 lira 90 kuruş olarak uygulanıyor. Apartman görevlileri için ise normal işçilerden farklı olarak gelir ve damga vergileri kesilmediğinden net 2 bin 174 lira 64 kuruş olarak hesaplanıyor.