Asgari ücret bugün belli olacak!

Asgari ücret bugün belli olacak!

Asgari ücrette zam pazarlığı sürerken gözler, yeni asgari ücretin belirleneceği son toplantıya çevrildi.

7 milyonun üzerindeasgari ücretli çalışan asgari ücret tespit komisyonunun son toplantısının sonucunu merakla bekliyor.Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün saat 14.00'te yapacağı toplantı ile asgari ücreti açıklayacak.

Asgari ücret zammı için gözler çalışma bakanlığından geçecek haberde. 17 Aralık’ta üçüncü toplantısını yapan Asgari Ücret Komisyonu, dördüncü kez bir araya gelecek ve 2020 yılı için uygulanacak asgari ücret zam oranını duyuracak.

ASGARİ ÜCRET 4. SON TOPLANTI NE ZAMAN SAAT KAÇTA?

Asgari ücret son toplantısı bugün yapılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler BakanıZehra Zümrüt Selçuk başkanlığında yapılacak toplantı 14.00'te başlayacak. 2020 asgari ücret rakamının Bakan Selçuk tarafından açıklanması bekleniyor.

17 ARALIK TOPLANTISINDA NE KONUŞULDU?

17 Aralık’ta gerçekleştiren veÇalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlığında Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunda (TİSK) toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantıda teknik bir çalışmanın yapıldığını belirtilirken, son toplantının gelecek hafta yapılacağı,Bakanlık olarak temennilerinin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yeni asgari ücret rakamının oybirliğiyle belirlenmesi olduğunu belirtildi.

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Irgat ise TÜİK'in bir işçinin aylık gıda harcama tutarını komisyonla paylaştığını ancak açıklanan rakamların beklentilerinin altında olduğunu dile getirdi. Irgat, buna göre bir işçinin aylık gıda harcama tutarının ağır statüdeki işlerde 2 bin 331 lira, orta statüdeki işlerde 2 bin 86 lira 80 kuruş, hafif statüdeki işlerde bin 940 lira 70 kuruş olarak hesaplandığını ifade etti.

‘JESTİMİZİ YAPARIZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya’dan dönerken, “İnşallah jestimizi yaparız da burada yapmayalım daha. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız yaptıkları çalışmaları bize bir getirsinler. Bakalım son geldikleri nokta nedir. İnşallah, tarafları memnun edecek bir adımı atarız” demişti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise “Burada jesti, rakamın inmesi-çıkmasından ziyade herkesin taleplerini karşılayacak bir orta yol şeklinde anlamak daha isabetli olur” diye konuşmuştu.