Samsunspor'un Yeni Transferi Halil Çolak Kimdir? Halil Çolak Hayatı

Samsunspor'un Yeni Transferi Halil Çolak Kimdir? Halil Çolak Hayatı

Samsunspor, Balıkesirspor'dan İbrahim Halil Çolak ile anlaşmaya vardığını duyurdu. Peki Halil Çolak kimdir, kariyeri nasıldır? Samsunsonhaber olarak sizler için araştırdık.

Şampiyonluk yolunda ilerleyen ve kadrosunda değişikliklere gidenSamsunspor’da duyurulan ilk transferİbrahim Halil Çolak oldu. Yarım sezonluk anlaşmaya varıldığı ve imzanın kampta atılacağının duyurulduğu Halil Çolak’ın Samsunspor’a faydalı olmasını diliyoruz. PekiHalil Çolak kimdir ve nasıl bir futbol kariyeri vardır?

HALİL ÇOLAK NERELİ?

Halil İbrahim isminin çokça kullanıldığı vilayetlerimizden birisi olan Şanlıurfa’da 1988 yılında dünyaya gelen İ. Halil Çolak, sonrasında Hollanda’ya taşındı.

HALİL ÇOLAK FUTBOL KARİYERİ

Futbola Hollanda’da başlayan oyuncu Go Ahead takımında profesyonel oldu ve ilk maçına 2008 yılında çıktı. Burada forma giydiği 28 maçta 10 gol atan Halil’in yolu Türkiye’de Kasımpaşa ile kesişti. 2010-15 yılları arasında Kasımpaşa formasını giyen ve burada 4 Süper Lig, 1 de Birinci Lig sezonu görüp, Birinci Lig şampiyonluğu da yaşayan Halil Çolak, Samsunspor Genel Menajeri Mustafa Aztopal ile burada birlikte çalıştı. 2015-16 sezonlarında yarımşar devre, Akhisarspor ve memleketi Şanlıurfaspor formaları da giydi. Ardından 2016-17 sezonunda Yalçın Koşukavak’ın çalıştırdığı İstanbulspor’da Samsunspor’un stoperlerinden Yalçın Kılınç ile beraber forma giyen ve o sezonu 2. Lig’de 33 maçta 10 golle kapatıp, lig şampiyonluğu yaşayarak kapatan Çolak, ertesi 2 sezonda da yine İstanbulspor’da Birinci Lig’de mücadele etti. Hatta 2017-18 sezonunda Samsunspor ile İstanbul’da oynadıkları ve 1-1 biten maçta takımının tek golünü attı.

Bu sezon başında Birinci Lig ekiplerinden Balıkesirspor’a transfer olan forvet oyuncusu burada 12 maçta 1 gol attı ve kulübünün kal ısrarına rağmen Samsunspor’u tercih etti.

HABER : AHMET ALTÜRK