Samsun'da Hasan Uzunlar MHP ve AK Parti arasında kriz çıkardı

Samsun'da Hasan Uzunlar MHP ve AK Parti arasında kriz çıkardı

AK Parti'li Hasan Uzunlar, Atatürk'e yaptığı hakaretlerin ardından bu defa da MHP ve AK Parti arasında ufak çaplı bir krize neden oldu.

10 Kasım'daAtatürk'e ettiği ağır hakaretlerin ve oluşan kamuoyu tepkisinin ardından görevden alınanSamsun Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar, bu defa da MHP ve AK Parti arasında ufak çaplı bir krize neden oldu.

Atatürk'e karşı yaptığı hakaret içerikli paylaşımları sonrasında görevden alınan ancak disipline verilmesine rağmen halen AK Parti'den ihraç işlemi gerçekleştirilmeyen Hasan Uzunlar, bu kez de hedefineCumhur İttifakı üyesiMHP'lileri aldı. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Uzunlar, "Her zaman söylerim. MHP'den ayrılan Müslüman kesim Muhsin Yazıcıoğlu ile devam ettiler. Milliyetçi kesim MHP'de kaldı. (İYİ Parti'yi kastederek) İP'e de tüm bunlardan artanlar gitti" diye yazdı.

Bu paylaşıma MHP tabanından ciddi tepkiler gelirken İl Teşkilatı’nın konuyla ilgili olarak AK Parti ile temasa geçtiği öğrenildi.

MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak ve AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu yaptıkları telefon görüşmesinin ardından bir araya gelerek görüşme kararı aldılar. Cumhur İttifakı ruhuna da zarar veren paylaşımları için Uzunlar’ın partiden ihraç edilip edilmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı.