Samsun SAMOSD 2. Yıldönümünü anlamlı etkinliklerle kutladı

Samsun SAMOSD 2. Yıldönümünü anlamlı etkinliklerle kutladı

SAMOSD Club (Samsun Otomobil Severler Dayanışma Kulübü) 2. yaşını anlamlı etkinlikle kutladı.

Samsun Haber:Samsun Otomobil Severler Dayanışma Kulübü (SAMOSD ) sosyal sorumluluk projesi olarak Canik bölgesindeki taşımalı eğitim kapsamındaki ilkokul öğrencilerine kışlık atkı bere eldivenden oluşan hediyelerin verilmesini sağlayacak bir bağış gecesi düzenledi. Bu nedenle Canik Kültür Merkezi’nde bir araya gelecek üyeler SAMOSD’un ikinci yaşını da kutladı.

Gecede konuşan Samsun Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar bir konuşma yaparak; " Okumak isteyen çocuklarımızın ellerinden tutmak bizlere düşmektedir. Ben de 7 km karda kışta okula gittiğim bir öğrenciliği yaşadığımdan vereceğiniz hediyelerin ne denli büyük ve kıymetli olduğunu çok iyi bilirim. Ayrıca yapacağınız hayırlar muhakkakki size daha çok faydalı olacaktır. Ben şark görevini yaptığım esnada PKK'lılar tarafından kaçırılmış bir öğretmenim. Beni öldürmediler. 10 gün dağda tuttular. Sonra getirip kaçırdıkları okula geri bıraktılar. Beni kaçırdıkları gece bir çok öğretmenimiz şehit etmişler. Beni öldürmeme ve bırakma nedenleri köylünün baskısı idi. O köylü neden bana bu kadar sahip çıktı ve teröristlere baskı yaptı. Yapılan iyilik söylenmez ama ben o köyde üç yetim çocuğa sahip çıkmıştım. Bunu unutmayan köylü de bana sahip çıktı. Beni PKK'lıların elinden geri aldılar. Bilmeliyiz ki sadaka ömrü uzatır, belaları def eder" dedi.

SAMOSD Kulüp Başkanı Anıl Ahmet Yiğit de konuşmasında;" Kulübümüzü 14 Aralık 2017 tarihinde kurarken bir hedefimiz vardı: Güzel bir topluluk oluşturmak ve insanlara faydalı olabilmekti amacımız. Çok şükür ki bu zamana kadar yaptığımız tüm etkinlikler ve sosyal sorumluluk projeleri bu hedefe yürüdüğümüzün nişanesidir. Şimdi de Canik kırsalında eğitim gören ve çoğu taşımalı sistemle köylerden gelen öğrenci kardeşlerimizi bir nebze sıcak tutmak için burada bir aradayız. Bu kampanyayı o çocuklarımıza 'Sizler bizlerin geleceğisiniz' demek için başlattık" şeklinde konuştu.

Geceye destek veren firmalara teşekkür belgelerinin verildiği gecede yapılan çekilişle toplamda 10 Bin TL tutan çeşitli hediyeler de kazanan talihlilere verildi.

Ayrıca 2. yıl etkinlikleri kapsamında Başalan İlköğretim Okulu ’ndaki öğrencilere trafik eğitimi verilerek özellikle emniyet kemerinin önemi anlatılacak.

Haber:Tarık Öksüz