Cihat Karahan; 'Çiftlik Caddesi trafiğe açılsın, esnaf kan kaybediyor'

Cihat Karahan; 'Çiftlik Caddesi trafiğe açılsın, esnaf kan kaybediyor'

Çiftlik Caddesi'ni Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Cihat Karahan Samsunsonhaber.com'a özel açıklamalarda bulundu.

Samsun Çiftlik Caddesi haberleri: 2014 yılında trafiğe kapatılan Samsun'unİlkadım ilçesinde bulunan İstiklal Caddesi'nin trafiğe açılıp açılmayacağı yönündeki anket çalışmaları başladı.

Çiftlik Caddesi'ni Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Cihat Karahan konuyla ilgili Samsunsonhaber.com'a özel açıklama yaptı.

Cihat Karahan'a sorduk,Samsun Çiftlik Caddesitrafiğe açılsın mı? Açılmasın mı?

SANDIK USÜLÜ REFERANDUM'A İZİN YOK

Cihat Karahan açıklamasında; '' Çiftlik Caddesi'nde bir referandum yapılıyor şuan da. Anket çalışmasıyla yapılan bir referandum bu. Büyükşehir Belediyesi'nin ifadesiyle söylemek gerekirse, sandık usülü referandum olmuyormuş. YaniYüksek Seçim Kurulu buna müsade etmiyormuş, öyle bir olasılık yokmuş. Bize bu şekilde bilgi verildi'' dedi.

BİZİM TALEBİMİZLE TRAFİĞE KAPATILMADI

Karahan açıklamasında; ''2004 yılına doğru gelirken, o zamanki Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ben burada köklü bir değişiklik yapacağım dedi. Yani bu caddeyi çok farklı bir konuma getireceğim. Ben bu caddeyi trafiğe kapatmazsam çivi dahi çakmam dedi. Bizde o zaman sesimizi çıkarmadık, çünkü karşı çıksak da, çıkmasak da bu iş yapılacaktı. Yani daha önce trafiğe kapatıldığında bizim bir talebimiz doğrultusunda olmadı bu . Cadde trafiğe kapandı fakat olumlu sonuçlarını alamadık'' açıklamasında bulundu.

ESNAF ÇOK ZORLUK ÇEKTİ

Cihat Karahan;'' AVM'lerin açılması, ekonomik durumlar falan derken esnaf hızla kan kaybetti. Esnaf da diyor ki araç trafiğine tekrar açılırsa, insanlar gelip geçerken, işte vitrinlerde bizim ürünlermizi görür, zaten kısa süreli park olayı yapılacak eğer trafiğe açılırsa tekrar. Çiftlik Caddesin'de oturan vatandaşlar da, bu duruma açılsın gözüyle bakıyor.Daha önce bize bu caddenin kısa süreli kargo arabalarına açılacağı belirtildi. Günde iki saat falan gibi bir süre. Daha sonra bu uygulamalar yapılmadı. Esnaf bu sefer mal temininde mal yollamada bir hayli zorluklar çekti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SÖZ VERDİ

Karahan; Trafiğe açılmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin de alt ve üst sokaklara kapsamlı ve modern otoparklar yapacağı sözünü aldık. Büyükşehir Belediye Başkanımız, bu otoparkları yaparım. Sosyal alanlar olur. Lavabo, mescit, cami gibi. İnsanlar aracını buraya çeker, gelir alışverişini yapar. Şeklinde söylemelerde bulundu. Yani burayı geçici bir süre araç trafiğine açacağını belirtti. Alt ve üst caddelerdeki trafiği rahatlatacak, sosyal alanlar oluşturacak bir pozisyon girdikten sonra, Durum değerlendirmesi yapılacağını söyledi. Şimdi bazı yerlerde de şu söyleniyor. Yani buraya çok büyük bir masraf edildi, tekrar masraf edilecek. öyle bir şey yok . Çok cuzi bir masrafla buranın araç trafiğine açılması sağlanacak'' şeklinde konuştu.

GEÇİCİ SÜRE ARAÇ TRAFİĞİNE AÇILACAK

Başkan Cihat Karahan;'' Şimdi burada bir deneme yapacağız yani. Esnaf buradan memnun,halk memnun, herkes memnun olduğu zaman tekrar kapatmanın bir anlamı yok. Ama yine de otoparklar yapılır. İnsanlar araçlarını oraya çeker ve yine caddeye gelirler. Büyükşehir Belediye Başkanımızın bizimle konuşması, geçici süre araç trafiğine açacağım. Daha sonra alt ve üst caddelerdeki otopark sorunu, sosyal tesisler. Yani 700 metrelik bir caddede insanların lavabo ihtiyacını giderecek bir alan bile yok. Onlar çözülecek. Çiftlik Caddesi esnafı trafiği kapattırdı, şimdi de açtırıyor, gibi bir algı oluşturuldu. Bizim amacımız buradaki esnafın işinin daha güzel olması. Esnaf burada ayakta durursa bu cadde Çiftlik Caddesi olur'' dedi.

Haber: Kübra ÖKSÜZ